Велико срце деце Србије и Мионице на Тргу војводе Мишића у Мионици

 otvorena decija nedelja u mionici

Ученици основних школа и предшколци из Мионице, Дучића, Горње Топлице, Брежђа, Рајковића, Осеченице окупили су се данас на Тргу војводе Мишића и заједно отворили Дечију недељу која се ове године одржава под слоганом „Велико срце деце Србије“.

boban jankovic predsednik opstine

- Деца су наше благо и ми се трудимо да нам свака недеља буде дечија недеља. Да им омогућимо најбоље услове за раст, развој, образовање. И чини ми се да смо направили озбиљан помак. Уз подршку државе обновили смо школе и уложили око 370 милиона динара. У том смеру настављамо и даље, да се боримо и да радимо за нашу Мионицу. А данас смо на Тргу војводе Мишића у Мионици показали колико је велико срце деце Србије и Мионице – рекао је председник општине Мионица који је присуствовао отварању.

deca na predstavi

Програм на Тргу започео је позоришном представом „Меда Педингтон“, а потом је наступио и мађионичар, док се до краја Дечје недеље очекује садржајни програм у виду, хуманитарних акција, спортског дана, радионица,, музичких активности, а организоване су изложбе, излети и др.

mionica decija nedelja

Деци из Мионице на располагању су бесплатни часови  у оквиру „Центра за развој и образовање“ из језика, информатике, гимнастике, глуме, фолклора и др. Поред тога, имају прилику и да тренирају фудбал, одбојку, бокс, кошарку, карате.

predstava u okviru decije nedelje na trgu

Дечија недеља, која ће трајати до 8. октобра, посвећена је унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у којем децу могу развијати све своје потенцијале.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту