У Дечијој недељи, награђен ђак генерације Средње школе у Мионици

У  Дечијој недељи награђена је Тања Станојевић која је проглашена за ђака генерације и вуковца у Средњој школи „Мионица“ за школску 2022/2023. годину. Поводом тога, председник општине Мионица Бобан Јанковић одржао је састанaк са директором Средње школе Дејаном Ђурићем са којим је разговарао о додатним улагањима у средње образовање, а Тањи је уручио лаптоп као награду за досадашње постигнуте резулате.

Настављамо да подржавамо образовање и да нашој деци будемо подршка на путу стицања нових знања. Средњу школу смо потпуно реконструисали, скоро опремили амфитетарар, а ускоро ћемо и библиотеку. Иза нас су године улагања у образовање, уз помоћ државе успели смо да обновимо школе установе и уложили око 370 милиона динара. А најбољи показатељ ових улагања јесу успешни ђаци. Честитам Тањи на постигнутим резултатима и сигуран сам да ће бити још боља, а да је ово само њен добар почетак.  Поред тога, веома је важно да подржавамо наше младе и да им омогућимо што боље услове. У нашој општини ускоро почињу радови и на адаптацији Oмладинског клуба – рекао је Јанковић.

Тања је уписала  Економски факултет у Новом Саду као друга на ранг листи, а успешно се бави и каратеом.

Захваљујем се општини Мионица и председнику на награди и уважавању. Из средње школе понећу само лепе успомене. Важно  је знати да неко препознаје труд и залагање – рекла је Тања.

Уз подршку Министрства туризма и омладине, општина Мионица опремиће Клуб за младе, а заједничким средствима обезбеђено је 2,7 милиона динара.