Обележен Дан школе у Мионици

Основна школа „Милан Ракић“ у Мионици прославила је Дан школе, 159. годишњицу од оснивања прве школе у мионичком крају. Ученици и наставници припремили су посебан час „Интегративни час уметничких вештина“ где су талентовани ђаци показали своје музичке, глумачке, рецитаторске вештине.

Свечаности је присуствовао и председник општине Мионица Бобан Јанковић који је ученицима и наставницима честитао Дан школе.

Ова школа одувек је била темељ заједнице и место где се обликују будући научници, уметници, инжењери, грађани који ће градити бољу будућност. Драго ми је да сам данас, овде, са вама, у школи која је прошла кроз значајну реконструкцију и постала још лепше место за учење и развој. Уз подршку Владе Републике Србије инвестирали смо 338 милиона динара. Данас деца имају много боље услове А посебну важност придаје јој и споменик славном песнику и дипломати Милану Ракићу. Важно је да наставимо да улажемо у културу и образовање, децу, бољу будућност. Такође, важно је да деца и родитељи буду упознати са свим могућностима које им се нуде у нашој општини, и задатак свих нас је да заједнички радимо на томе. Свако дете и родитељ треба да зна да има право на бесплатне часове глуме, језика, плеса, гимнастике припремне наставе и још много тога у Центру за образовање и развој. Најважнији ресурс су наша деца, талентовани, раздознали и вредни, а ми ћемо наставити да будемо подршка на путу развоја и образовања – рекао је Јанковић.

Директорка ОШ „Милан Ракић“ Слађана Ранковић поздравила је све присутне и честитала је ученицима и наставницима Дан школе.

Честитам свим ђацима, наставницима, драгим колегама Дан наше школе у жељи да наставимо са развојем у образовању и васпитању наше деце. Похвалила бих ученике и наставнике на изузетној приредби коју су припремили и показали свој раскошни таленат – рекла је Ранковић и подсетила све присутне да је од оснивања прве школе у мионичком крају прошло 159 година.

Основна школа у Мионици данас броји 693 ученика са издвојеним одељењима у Горњој и Доњој Топлици, Струганику, Табановићу, Попадићу и Дучићу.