Обележен Дан школе у Мионици

obelezen dan skole large

Основна школа „Милан Ракић“ у Мионици прославила је Дан школе, 159. годишњицу од оснивања прве школе у мионичком крају. Ученици и наставници припремили су посебан час „Интегративни час уметничких вештина“ где су талентовани ђаци показали своје музичке, глумачке, рецитаторске вештине.

Свечаности је присуствовао и председник општине Мионица Бобан Јанковић који је ученицима и наставницима честитао Дан школе.

Ова школа одувек је била темељ заједнице и место где се обликују будући научници, уметници, инжењери, грађани који ће градити бољу будућност. Драго ми је да сам данас, овде, са вама, у школи која је прошла кроз значајну реконструкцију и постала још лепше место за учење и развој. Уз подршку Владе Републике Србије инвестирали смо 338 милиона динара. Данас деца имају много боље услове А посебну важност придаје јој и споменик славном песнику и дипломати Милану Ракићу. Важно је да наставимо да улажемо у културу и образовање, децу, бољу будућност. Такође, важно је да деца и родитељи буду упознати са свим могућностима које им се нуде у нашој општини, и задатак свих нас је да заједнички радимо на томе. Свако дете и родитељ треба да зна да има право на бесплатне часове глуме, језика, плеса, гимнастике припремне наставе и још много тога у Центру за образовање и развој. Најважнији ресурс су наша деца, талентовани, раздознали и вредни, а ми ћемо наставити да будемо подршка на путу развоја и образовања – рекао је Јанковић.

dan skole large

Директорка ОШ „Милан Ракић“ Слађана Ранковић поздравила је све присутне и честитала је ученицима и наставницима Дан школе.

Честитам свим ђацима, наставницима, драгим колегама Дан наше школе у жељи да наставимо са развојем у образовању и васпитању наше деце. Похвалила бих ученике и наставнике на изузетној приредби коју су припремили и показали свој раскошни таленат – рекла је Ранковић и подсетила све присутне да је од оснивања прве школе у мионичком крају прошло 159 година.

Основна школа у Мионици данас броји 693 ученика са издвојеним одељењима у Горњој и Доњој Топлици, Струганику, Табановићу, Попадићу и Дучићу.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту