Јанковић: Очекујем да радови на Орловцу и Кључким врелима буду готови до лета


Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је радове на изградњи новог водоводног система Кључка врела у селу Кључ и изворишту Орловац где се изводе радови на потпуној реконструкцији и замени азбестних цеви у Осеченици.

Јанковић је том приликом истакао да ова два пројекта имају велики значај за решавање питања водоснабдевања у 16 села у мионичкој општини.

- Очекујем да радови на Орловцу и Кључким врелима буду готови до лета. Ми смо грађаним обећали да ћемо решити проблем водоснабдевања и управо то и радимо. Мештани Осеченице, Брежђа, Толића, Паштрића, Радобића, Кључа, Рајковића, Робаја, Санковића, Ђурђевца, Шушеоке, Клашнића, Голупца, Мратишића, села и вароши Мионица имаће квалитетно и стабилно водоснабдевање. У ова два пројекта уложићемо око 190 милиона динара, а припремамо и нове пројекте којим ћемо решити питање водоснабдевања на читавој територији наше општине – каже Јанковић.

Радове на изворишту Орловац финансирају Европска унија и општина Мионица, а пројекта је вредан око 58 милиона динара, док радове на Кључким врелима вредне око 130 милиона динара финансира локална самоуправа.