Мионички основци остварили значајан успех на такмичењима

 

Мионички основци остварили су значајне резултате на републичком такмичењу из енглеског,окружном такмичењу из програмирања, окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, као и међуокружног првенства у футсалу. Ученици седмог разреда ОШ „Милан Ракић“ у Мионици Никола Јовановић и Немања Марчић учествовали  су на републичко такмичење из енглеског језика. На окружном такмичењу из српског језика и језичке културе ученице ОШ „Војвода Мишић“ из Рајковића Лена Радиовојевић (пети разред) освојила је друго место, Наташа Шуњеварић (шести разред) треће место, као и ученице ОШ „Милан Ракић“ из Мионице Дуња Кевић (шести разред) и Анђела Бабић (шести разред) заузеле су друго место, а Лука Томић (осми разред) треће место. На овом такмичењу добро знање показале су и Николина Урошевић (шести разред) из Брежђа и Неда Живковић из Мионице.

На међуокружном првенству у футсалу у Доњем Товарнику екипа ОШ „Милан Ракић“ из Мионице освојила је четврто место. А млади мионички програмери Вељко Дикић, Никола Јовановић, Матеа Читаковић, Огњен Поповић пласирали су се на републичко такмичење у категоријама програмирања дрона и програмирање мБота које ће бити одржано 20. априла у Београду.

Младе такмичаре недавно је посетио је и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић који је младим програмерима пожелео много среће у даљем усавршавању у овој области.

 - Мионица је поносна на своју децу која нам свакодневно показују колико су вредни и талентовани. Успех не долази преко ноћи и они то знају, а ми знамо колико су се трудили да остваре овако запажене резултате. Као и до сада, ми ћемо бити подршка нашим младим таелентима и трудићемо се да им омогућимо што боље услове за њихово образовање у свим областима. План је да преко Центра за образовање и развој почнемо са школом роботике будући да су наши ђаци показали изванредно знање и у овој области – каже Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Из мионичких основних школа кажу да су поносни на своје ђаке и наставнике који су радили са њима. Наглашавају да се рад, труд, залагање и љубав према обазовању увек исплате, као и да су сви срећни због успеха који су остварили њихови ђаци.