Мионички основци остварили значајан успех на такмичењима

 

ucenici sa mentorima programiranje

Мионички основци остварили су значајне резултате на републичком такмичењу из енглеског,окружном такмичењу из програмирања, окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, као и међуокружног првенства у футсалу. Ученици седмог разреда ОШ „Милан Ракић“ у Мионици Никола Јовановић и Немања Марчић учествовали  су на републичко такмичење из енглеског језика. На окружном такмичењу из српског језика и језичке културе ученице ОШ „Војвода Мишић“ из Рајковића Лена Радиовојевић (пети разред) освојила је друго место, Наташа Шуњеварић (шести разред) треће место, као и ученице ОШ „Милан Ракић“ из Мионице Дуња Кевић (шести разред) и Анђела Бабић (шести разред) заузеле су друго место, а Лука Томић (осми разред) треће место. На овом такмичењу добро знање показале су и Николина Урошевић (шести разред) из Брежђа и Неда Живковић из Мионице.

На међуокружном првенству у футсалу у Доњем Товарнику екипа ОШ „Милан Ракић“ из Мионице освојила је четврто место. А млади мионички програмери Вељко Дикић, Никола Јовановић, Матеа Читаковић, Огњен Поповић пласирали су се на републичко такмичење у категоријама програмирања дрона и програмирање мБота које ће бити одржано 20. априла у Београду.

img 20240410 114813 resized 20240411 101822913 1

Младе такмичаре недавно је посетио је и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић који је младим програмерима пожелео много среће у даљем усавршавању у овој области.

 - Мионица је поносна на своју децу која нам свакодневно показују колико су вредни и талентовани. Успех не долази преко ноћи и они то знају, а ми знамо колико су се трудили да остваре овако запажене резултате. Као и до сада, ми ћемо бити подршка нашим младим таелентима и трудићемо се да им омогућимо што боље услове за њихово образовање у свим областима. План је да преко Центра за образовање и развој почнемо са школом роботике будући да су наши ђаци показали изванредно знање и у овој области – каже Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

futsal

Из мионичких основних школа кажу да су поносни на своје ђаке и наставнике који су радили са њима. Наглашавају да се рад, труд, залагање и љубав према обазовању увек исплате, као и да су сви срећни због успеха који су остварили њихови ђаци.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту