Мионички средњошколци показали одлично знање на такмичењима

 

Мионички средњошколци остварили су значајне успехе на републичким такмичењима из области турзима, куварства, али и постигли видљиве резултате у области спорта, маркетинга, екологије.

Лазар Прокић (трећа година, смер куварство) заузео је 6. место од укупно 24 школе које су учествовале на републичком такмичењу из куварства, одржаном у Лозници, уз помоћ ментора професора Небојше Пешовића.

Ученици треће године, смера туристички техничар: Борис Станковић, Милица Станковић, Огњен Бабић освојили су друго место и путовање у Требиње на републичком такмичењу у решавању студије случаја под  задатком „Мој град престоница кулутре 2025@ у организацији Универзитета Сингидунум, а уз помоћ менторке професорке Катарине Бељић. На истом такмичењу, ученици четврте године смера туристички техничар: Наташа Живковић, Тамара Вујичић, Јелена Јелић заузеле су треће место и освојиле тродневни аранжман у Врњачкој бањи, уз подршку професорке менторке Марије Милосављевић.

Мионички средњошколци показали су одлично знање из еколoгије и са пројектом „Ко смо ми – компостирање отпада“ освојили друго место на такмичењу „Буди екоинфлуенсер у свом крају“ које организује Универзитет Сингидунум. Захваљујући овом пласману ученице прве године смера економски техничар Јована Јелић и Милица Живановић и ученик друге године смера туристички техничар Владимир Николић, а уз подршку менторке професорка Александре Јагодић освојили су наградно путовање у Требиње-Дубровник-Мостар-Сарајево.

А на такмичењу у решавању студије случаја „Стратегија дигиталног маркетинга“ ученице четврте године смера туристички техничар: Ђурђа Ракић, Анђела Стевановић и Ивана Милутиновић освојиле су 6. место од 17 учесника уз подршку професорке менторке Иване Миловановић.

А екипа Средње школе „Мионица“ коју чине ученици  прве године смера економски техничар: Урош Стојић,  Алекса Живковић, Страхиња Јелић, Саша Гајић, Лазар Бајић и ученици прве године смера конобар: Никола Степановић и Ђорђе Милић освојил су прво место на такмичењу Спортске игре младих у Мионици и пласирали се у наредни круг који ће бити одржан у Краљеву.

- Честитам нашим средњошколцима и професорима на постигнутим резултатима. Овакав успех је доказ да имамо вредну и талентовану децу у коју треба да улажемо. На нама је да им, заједно са породицама, будемо подршка у њиховом даљем усавршавању. Трудимо се да им на све начине обезбедимо што боље услове за њихово образовање. Средњу школу смо, уз подршку Владе Републике Србије, у потпуности реновирали и опремили, а сваке године настојимо да је модернизујемо – каже председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Захваљујући средствима Владе Републике Србије у претходне две године у овој школи комплетно су опремљени амфитеатар и школска библиотека у вредности од 1,1 милион динара.