Мионички средњошколци показали одлично знање на такмичењима

 
moj grad prestonica kulture

Мионички средњошколци остварили су значајне успехе на републичким такмичењима из области турзима, куварства, али и постигли видљиве резултате у области спорта, маркетинга, екологије.

lazar prokic

Лазар Прокић (трећа година, смер куварство) заузео је 6. место од укупно 24 школе које су учествовале на републичком такмичењу из куварства, одржаном у Лозници, уз помоћ ментора професора Небојше Пешовића.

Ученици треће године, смера туристички техничар: Борис Станковић, Милица Станковић, Огњен Бабић освојили су друго место и путовање у Требиње на републичком такмичењу у решавању студије случаја под  задатком „Мој град престоница кулутре 2025@ у организацији Универзитета Сингидунум, а уз помоћ менторке професорке Катарине Бељић. На истом такмичењу, ученици четврте године смера туристички техничар: Наташа Живковић, Тамара Вујичић, Јелена Јелић заузеле су треће место и освојиле тродневни аранжман у Врњачкој бањи, уз подршку професорке менторке Марије Милосављевић.

projekat ko smo mi

Мионички средњошколци показали су одлично знање из еколoгије и са пројектом „Ко смо ми – компостирање отпада“ освојили друго место на такмичењу „Буди екоинфлуенсер у свом крају“ које организује Универзитет Сингидунум. Захваљујући овом пласману ученице прве године смера економски техничар Јована Јелић и Милица Живановић и ученик друге године смера туристички техничар Владимир Николић, а уз подршку менторке професорка Александре Јагодић освојили су наградно путовање у Требиње-Дубровник-Мостар-Сарајево.

strategija digitalnog marketinga

А на такмичењу у решавању студије случаја „Стратегија дигиталног маркетинга“ ученице четврте године смера туристички техничар: Ђурђа Ракић, Анђела Стевановић и Ивана Милутиновић освојиле су 6. место од 17 учесника уз подршку професорке менторке Иване Миловановић.

sportske igre mladih pobednici

А екипа Средње школе „Мионица“ коју чине ученици  прве године смера економски техничар: Урош Стојић,  Алекса Живковић, Страхиња Јелић, Саша Гајић, Лазар Бајић и ученици прве године смера конобар: Никола Степановић и Ђорђе Милић освојил су прво место на такмичењу Спортске игре младих у Мионици и пласирали се у наредни круг који ће бити одржан у Краљеву.

- Честитам нашим средњошколцима и професорима на постигнутим резултатима. Овакав успех је доказ да имамо вредну и талентовану децу у коју треба да улажемо. На нама је да им, заједно са породицама, будемо подршка у њиховом даљем усавршавању. Трудимо се да им на све начине обезбедимо што боље услове за њихово образовање. Средњу школу смо, уз подршку Владе Републике Србије, у потпуности реновирали и опремили, а сваке године настојимо да је модернизујемо – каже председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Захваљујући средствима Владе Републике Србије у претходне две године у овој школи комплетно су опремљени амфитеатар и школска библиотека у вредности од 1,1 милион динара.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту