29 мај 2024

Регионална „Пажљивкова смотра 2024“ биће одржана сутра у Мионици, а окупиће 150 деце из Мионице, Обреновца, Лајковца, Косјерића и Љубовије Након успешно реализоване општинске смотре, Агенција за...

21 мај 2024

Мионичко село Кључ постало је део пројекта „Наше село“, а јуче је свечано обележен почетак реализације. Циљ је да се кроз дељење знања о модерној пољопривреди и финансијску подршку у сарадњи са...

17 мај 2024

У мионичком селу Толић одржан је дијалог о биодистриктима као иновативном алату ка трансформацији прехрамбених система у Србији. Ово ће бити први биодистрикт, не само у Србији, већ у југоисточној...

ЈКП „ВОДОВОД МИОНИЦА”

Настављају се радови на изградњи нове линије водоводне мреже у Шушеоци. Планира се и отклањање кварова у шахтама и на водоводној мрежи у Мионици, на Чолића брду, Врујцима, Бобији, Мионици, Робајама и Зарубима.
Радови на пресипању путева у Паштрићу су завршени, док се тренутно исти изводе у Брежђу у засеоцима Милошевићи, Планићи.
Комунална служба ради на пражњењу контејнера у Вароши и Улици Тике Марића. Због насталих кварова на возилу, обустављено је изношење смећа из насеља Перићи, Расадник и Марића сокак. Очекује се отклањање квара у најкраћем могућем року и наставак започетих активности.
У току је прикупљање и одвожење кабастог отпада, као и одржавање цветних површина у Вароши и наставак кошења на гробљу (парцела Б и Старо сеоско гробље).
Комунална хигијена се одржава на свакодневном нивоу. У периоду од 07-10 часова врши се дезинфекција трговинских објеката, просторија ЈКП, стамбених зграда, а у временском периоду између 19-23 часа обавља се дезинфекција улица у Вароши.
Поред наведеног, свакодневно се врши и дезинфекцију Зелене пијаце која ради од 06 – 16 часова. Једном седмично се обавља прање, а по потреби и чешће.
Понедељком, уторком, четврком и суботом планира се изношење смећа из Бање Врујци.

ЕПС ДИСТРИБУЦИЈА

Очекује се уредно снабдевање електричном енергијом и нису планирана искључења за данас.

ДОМ ЗДРАВЉА

На дан 28.07. у Ковид амбуланти прегледано је 43 пацијента од тога 8 пацијената који су имали први преглед и 35 пацијента којима су обављени контролни прегледи. На рендген плућа у Општу болницу „Ваљево” упућено је 14 пацијената. Тестирано је 6 особа.
Од понедељка до петка у служби педијатрије обаваљају се редовни систематски прегледи и вакцинације.

КОЛ ЦЕНТАР
0800 50 50 55

Током јучерашњег дана евидентирано је 15 захтева. Десет захтева односи се на пријаву кварова на водоводној мрежи и шахтама. Два захтева упућени су саобраћајној инспекцији. Један захтева односи се на санирање путне инфраструктуре и још једна пријава којом се захтева отклањање кварова на јавној расвети. Такође, један захтев прослеђен је Црвеном крсту Мионице.

НАСТАВЉАЈУ СЕ РАДОВИ НА САНИРАЊУ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА

Ових дана започети су радови на крпљењу рупа на територији општине Мионица које изводи Предузеће за путеве “Ваљево”. Наведени радови су завршени у Ђурђевцу, а настављају се и на деоници Шушеока- Радобић (Бели пут). Санирање локалних путева планирано је и у другим деловима општине Мионица.

 

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту