fbpx

Најновије вести

У ПОНЕДЕЉАК ДВАДЕСЕТ ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

У ПОНЕДЕЉАК ДВАДЕСЕТ ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

Двадесет трећа седница Скупштине општине Мионица биће одржана у понедељак 30. новембра 2020. године у Спортској хали Мионица са почетком у 11 часова. Позив на седницу и материјал м...

ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ COVID - 19

ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ COVID - 19

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је Влада Републике Србије усвојила је нове мере за сузбијање епидемије изазване болешћу COVID–19, чија приме...

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Од 17. новембра додатна ограничења рада одређених објеката Влада Републике Србије усвојила је на седници oдржаној дана 15.новембра 2020 Одлуку у вези са мерама заштите становништв...

 

Одржан промотивни концерт Музичке школе ''Живорад Грбић'' Ваљево

kc maj 5

Војислав Јовановић, академски фотограф и в.д. директор Модерне галерије из Ваљева, синоћ је у Галерији Културног центра отворио изложбу позоришне фотографије Ваљевца Драгана Крунића.

kc maj 3

 Позоришна фотографија је један од најтежих испита на факултету, јер између осталог фотографијом треба да забележите оно што редитељ жели да каже. Иза сваког фотоапарата стоји човек, а пред нама је озбиљан рад аутора са озбиљним приступом позоришној фотографији који је нашао праву везу између сценографије, костима и односа глумаца на сцени. Тај однос глумаца је за мене посебно упечатљив, јер публика у сали тешко може да га види. Ова изложба је историјски рукопис који ће се сигурно спомињати и за пуно година – рекао је Јовановић отварајући изложбу Драгана Крунића.

Аутор изложбе Драган Крунић је обраћајући се присутнима истакао да је Мионица ''крива'' што се након дуге паузе вратио фотографији. То се десило након разорног мионичког земљотреса октобра 1998. године, чије је последице забележио фотоапаратом.

На изложби су приказане фотографије које је Крунић бележио углавном на ваљевским представама, а занимљиво је да се на њима налазе и бројни глумци из Мионице, попут Зорана Ћосића, Стефана и Богдана Трифуновића, Николе Илића и глумаца са мионичким коренима као што је Нела Михаиловић.

Други део програма се одвијао у великој сали Културног центра, где је одржан промотивни концерт Музичке школе ''Живорад Грбић'' из Ваљева под називом ''Музиком негуј човека у себи..''. Према речима директорке Сузане Радовановић Перић, чињеница да је Мионица значајан актер у животу Школе, што због чињенице да су њени бројни ученици из мионичког краја, што због честих гостовања у овдашњим културним програмима, резултирала је идејом да се у новој школској години досања сан да се у Мионици отвори издвојено одељење Музичке школе ''Живорад Грбић'' . У сарадњи са Центром за образовање и развој и мионичким основним школама и уз подршку Општине у наредном периоду ће се реализовати бројне промотивне активности за ученике и родитеље заинтересоване за упис у основну музичку школу.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту