РАДНИ САСТАНАК СА БИВШИМ ФУНКЦИОНЕРИМА

74234648 2413554188898740 3185038568644935680 n

Председник    редседник општине Мионица Бобан Јанковић је 26. октобра у скупштинској сали организовао радни састанак са бившим функционерима који су протеклих година и деценија вршили општинску власт, међу којима су поједини били радно ангажовани и у највишим државним структурама. Јанковић је присутнима представио развојни план општине Мионица, а овом приликом је приказан и документарни филм о мионичком крају у којем су забележена сва значајна дешавања од проглашења Мионице за варош далеке 1895. године до данашњих дана.

Намера је да ово буде следећи корак на путу да сви ми, грађани, било да смо привредници, пољопривредници, службеници, родитељи, млади или пензионери, удруженим снагама променимо слику наше општине. Мионица будућности треба да буде једно од најлепших места за живот, предворје живота из бајке. Сматрам да је кључна ствар јачање привреде и да ћемо само на тај начин моћи да Општину учинимо финансијски независном, јер ће једино локалне самоуправе са јаком привредом бити у стању да опстану. Зато смо уложили велике напоре у том правцу. Већ од следеће године у нову индустријску зону, која се налази у делу села Радобић, стићи ће први инвеститори, а ускоро ће сви производни објекти у старој индустријској зони бити враћени у функцију. -истакао је председник мионичке општине Бобан Јанковић у свом обраћању и додао да треба створити услове не само да се заустави тренд одласка Мионичана у веће градове, већ и да привуку и друге грађане да мионички крај изаберу за своју дестинацију у чему ће велики удео имати близина Београда до којег ће се, по завршетку ауто пута и модерне саобраћајнице до укључења у Непричави, стизати за 45 минута.

Први човек Општине је такође истакао да Мионица треба да постане елитно насеље које ће кроз нове туристичке објекте и садржаје бити повезано са Бањом Врујци, као и да се у центру Мионице планира туристичка зона површине 6,5 хектара, која ће се са бушотине у Паштрићкој равни снабдевати термалном водом температуре 38,5 степени целзијуса чији је капацитет 15 литара воде у секунди.

Након презентације Развојног плана присутни су изнели своја запажања и сугестије, претходно изразивши задовољаство на позиву да својим знањем и искуством дају допринос у грађењу Мионице будућности.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту