СКУПШТИНА ОПШТИНЕ МИОНИЦА УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2020. ГОДИНУ

untitled 1 2

Скупштина општине Мионица је на седници одржаној 18. децембрадонела Одлуку о буџету Општине за 2020. годину у износу од 654,71 милион динара. Средствима буџета ће се финансирати 17 програмских активности. Према програмској класификацији расхода за опште услуге локалне самоуправе опредељено је 140,53 милиона, за организацију саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре 50,4 милиона динара, за предшколско васпитање и образовање 62,67 милиона динара, за основно образовање и васпитање 40,28 милиона, за развој културе и информисања 89,48 милиона, за развој спорта и омладине 43,13 милиона, а за комуналне делатности 62,75 милиона динара.

untitled 1 3

Руководство општине Мионица ће се у наредном периоду посебно фокусирати на повећање сопствених прихода у буџету. Са тим у вези, биће формирана радна група која ће се искључиво бавити овом облашћу - нагласио је председник општине Мионица Бобан Јанковић обраћајући се одборницима.

На овој седници је усвојен и Пословник Скупштине који је усаглашен са новим Статутом општине и којим се уређује конституисање, организација и рад Скупштине, начин остваривања права и дужности одборника, јавност рада и друга питања везана за рад општинског парламента и његових радних тела. Усвојени су између осталог и Кадровски план Општинске управе Мионица за наредну годину, Програм пословања, Финансијски план и Програм комуналног одржавања хигијене јавних површина у Вароши Мионица и Бањи Врујци ЈКП „Водовод Мионица“ за 2020. годину. Послови ванлинијског превоза путника који се односе на превоз ученика основних и средње школе са територије Општине, као и послови на зимском одржавању путева и улица су одлуком општинског парламента поверени ЈКП „Водовод Мионица“, чији је Програм зимског одржавања путева и улица за период до 31. марта 2020. године такође усвојен на овој седници.

untitled 1 4

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту