ОБАВЕШТЕЊЕ О ОГРАНИЧЕЊУ И ЗАБРАНИ КРЕТАЊА

mali grb mionice

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је 28.03.2020 године ступила на снагу нова Наредба о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије.

Ради сузбијања и спречавања ширења заразне болести Covid-19 и заштите становништва од те болести, забрањено је:

-свим лицима излазак ван станова, просторија и објеката за становање у стамбеним зградама и изван домаћинства (окућница), радним данима у времену од 17 до 05 часова,
-суботом забрана траје од 15 до 03 часова
-недељом забрана траје од 15 до 05 часова.

Забрањује се окупљање у свим парковима и јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт, почев од 21. марта 2020. године.

Забрана из ове наредбе не односи се на:

1) здравствене раднике – са лиценцом;

2) припаднике Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, служби безбедности и Војске Србије, који су на задатку;

3) лица којима Министарство унутрашњих послова изда дозволу за кретање.

4) Забрана из ове наредбе не односи се ни на физичка лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ и највише два лица у пратњи тог лица.

5) Забрана из ове наредбе не односи се на домаће и стране држављане који су чланови посаде теретних моторних возила, теретних бродова, возопратно особље железничких возила, посаде и кабинско особље ваздухоплова, којима се обавља међународни превоз у друмском, железничком, водном и ваздушном саобраћају.

За непоштовање забране из Наредбе грађани ће се казнити за кривично дело у складу са Кривичним закоником, а за прекршај у складу са Уредбом о прекршају за кршење Наредбе.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту