НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ - БИБЛИОТЕКА „МИЛОВАН ГЛИШИЋ“ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ОД ПОНЕДЕЉКА 27. АПРИЛА

mali grb mionice

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица је данас на телефонској седници донео Наредбу којом се наређује рад Библиотеке „Милован Глишић“ у Мионици почев од понедељка 27. априла 2020. године.

Установа је дужна да запосленима обезбеди примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених, а посебно оних које се односе на спречавање ширења заразне болести КОВИД-19 (држање социјалне дистанце, дезинфекција и употреба заштитних средстава-маски и рукавица), као и мера које се односе на максималан број лица која могу да бораве у затвореном простору, полазећи од делатности установе и функционалног уређења простора, посебно са аспекта организације рада у условима епидемије.

Установа је дужна да донесе посебан план примене мера, који је саставни део акта о процени ризика, који се доноси сагласно закону и прописима из области безбедности и здравља нас раду.

Радно време Библиотеке биће радним даном од 8 до 17 часова, уз примену прописаних мера заштите. Корисници у том термину могу вратити позајмљене књиге и преузети нове. Читаонице неће радити до даљег. У просторију могу бити истовремено ДВА корисника уз поштовање мера прописане дистанце, док су остали у обавези да сачекају, одржавајући прописану дистанцу. Корисници морају имати заштитну опрему (заштитне маске и сл.).

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту