ОПШТИНА У СЛУЖБИ ПРИВРЕДЕ

Јуче је у организацији локалне самоуправе у Хотелу ''Врујци'' одржан састанак мионичких привредника, који је отворио председник општине Мионица Бобан Јанковић. Први човек мионичке општине је у свом обраћању нагласио да је развој привреде главни замајац напретка читаве локалне самоуправе.


Циљ нам је да кроз разне програме подршке и одржавање оваквих састанака помогнемо привредним субјектима са подручја наше општине да унапреде своје пословање. Свесни смо да мала и средња, па чак и велика предузећа имају проблем да испуне све захтеве тржишта и веома је значајно да се општина у складу са плановима локалног економског развоја, овлашћењима и могућностима укључи у њихово превазилажење. Помоћ локалне самоуправе треба да се огледа и у едукацији привредника, подршци у проналажењу нових тржишта и конкурисању за одређене пројекте, а посебно у унапређењу нивоа услуга приватном сектору на локалном нивоу, промоцији локалног развоја и подршци младим предузетницима, што ће створити услове за решавање проблема незапослености-рекао је овом приликом председник Општине Бобан Јанковић.


Током радног дела састанка, Бојан Станић из Привредне коморе Србије, генерални директор Агенције за осигурање и финансирање извоза Републике Србије Дејан Вукотић и Олга Радовановић из Фонда за развој Републике Србије су најпре одржали презентације из делокруга рада својих институција, а потом одговарали на бројна питања мионичких привредника.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту