ЗБОГ ПОЖАРА ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ПЛАНИНИЦИ, ГОРЊЕМ ЛАЈКОВЦУ И БРЕЖЂУ

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица је на јутрос одржаној седници прогласио ванредну ситуацију у Планиници, Горњем Лајковцу и Брежђу због великог шумског пожара који од 31. јула гори на подручју поменутих мионичких села у подножју планинa Маљен и Сувобор.

downloads1 36

Према речима председника општине Мионица и команданта Штаба Бобана Јанковића, проглашењем ванредне ситуације на делу општинске територије стичу се законски услови за коришћење свих расположивих материјалних, техничких и људских ресурса у гашењу ватре која је захватила око 50 хектара земљишта чијим највећим делом газдује ЈП ''Србијашуме''.

Извештај о стању на терену дао је Милан Михајловић, који је истакао да је пожар у уторак у раним јутарњим сатима био скоро потпуно локализован, али је тада дошло до појаве јаког ветра који је отежао борбу са ватром.

Локације ''Мравинац'', ''Пецки поток'' и ''Равни стуб'' су готово неприступачни предели за механизацију и то знатно отежава гашење пожара. Не смемо допустити да се ватра прошири на један од највећих четинарских комплекса у Западној Србији ''Маљен'', што је уз заштиту људских живота и стамбених објеката приоритетан задатак који ћемо према садашњем развоју ситуације на терену успешно извршити. Ангажоване снаге су данас знатно појачане, а у току преподнева се очекује и укључивање хеликоптера МУП-а Србије – нагласио је Михајловић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту