ОБАВЕШТЕЊЕ О УВИДУ У БИРАЧКИ СПИСАК

Обавештавамо грађане да је Општинска управа општине Мионица изложила део бирачког списка за подручје општине Мионица и позива грађане који имају пребивалиште на територији општине Мионица да могу извршити увид у бирачки списак и поднети захтев за упис или брисање из бирачког списка, измену, исправку или допуну података у бирачком списку, сваког радног дана почев од 06. новембра 2017. године до 08. децембра 2017. године у 24,00 часа када орган надлежан за вођење јединственог бирачког списка доноси решење о закључењу бирачког списка.

Од проглашења изборне листе право на увид и на подношење захтева за промену у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, на исти начин и по истом поступку по коме то право имају и грађани, уз прилагање законом прописаних доказа за вршење промена, а ако захтев не подноси подносилац проглашене изборне листе и дато пуномоћје оверено у складу са законом.
Позивају се и малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора да могу извршити увид у део бирачког списка, у циљу провере личних података уписаних у бирачки списак и тражити упис, брисање, исправку и допуну неке чињенице, уз прилагање потребних доказа.

Увид у бирачки списак грађани и подносиоци проглашене изборне листе могу извршити у згради општине Мионица у поткровљу (служба грађанских стања) сваког радног дана у времену од 7-15 часова.
Увид у јединствени бирачки списак, може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе, уношењем података о јединственом матичном броју грађана.

Обавештавају се грађани да решења на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси Општинска управа до закључења бирачког списка, односно 08.децембра 2017. године до 24,00 часа, а од закључења бирачког списка па све до 72 часа пре дана одређеног за одржавање избора Министарство за државну управу и локалну самоуправу.
Ради увида у бирачки списак и подношења захтева за промене у бирачком списку са собом обавезно понети личну карту, а по потребе и друге доказе.

Сву документацију о локалним изборима у општини Мионица можете пронаћи на страници ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2017.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту