fbpx

Најновије вести

У ПОНЕДЕЉАК ДВАДЕСЕТ ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

У ПОНЕДЕЉАК ДВАДЕСЕТ ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

Двадесет трећа седница Скупштине општине Мионица биће одржана у понедељак 30. новембра 2020. године у Спортској хали Мионица са почетком у 11 часова. Позив на седницу и материјал м...

ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ COVID - 19

ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ COVID - 19

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је Влада Републике Србије усвојила је нове мере за сузбијање епидемије изазване болешћу COVID–19, чија приме...

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Од 17. новембра додатна ограничења рада одређених објеката Влада Републике Србије усвојила је на седници oдржаној дана 15.новембра 2020 Одлуку у вези са мерама заштите становништв...

Председник општине Бобан Јанковић потписао је са директорком немачке организације “Help-Hilfe zur Selbshilfe” у Републици Србији, Александром Бркић уговор о сарадњи у оквиру програма “Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана". Вредност пројекта за општину Мионица износи 48.000 евра и има за циљ подстицање развоја микро и малих предузећа и предузетништва на територији општине Мионица.

Према речима председника општине Мионица Бобана Јанковића, охрабривање младих да покрену сопствени посао, развој и јачање приватног сектора и стварање што бољих услова пословања малих и средњих предузећа је један од важних задатака општине Мионица.

 img 1630

Када сте на почетку свог посла сваки вид помоћи је значајан и добродошао, зато наша општина учествује у суфинасирању овог програма у износу од 19.200 евра. Двадесет предузетника са најбољим идејама који у наредном периоду буду конкурисали за овај програм као подршку развоја свог пословања добиће донацију просечне вредности до 2.400 евра. Овим и другим активностима као што је и “бизнис инкубатор” који ћемо покренути у наредне две године пружићемо активну подршку свима који желе да покрену нови посао, као и онима који су већ отпочели бављење неком деталношћу – рекао је овом приликом председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Главне активности Пројекта биће концентрисане на директно отварање нових радних места путем помоћи малим бизнисима у виду грантова, организовање пословних и стручних обука и образовања. Посебна пажња биће посвећена старт-уп бизнисима, постојећим малим бизнисима којима је потребна додатна подршка, незапосленим женама, младима, особама са инвалидитетом, угроженим мањинским групама и мање запошљивим категоријама у зависности од исплативости предложене пословне идеје.
-Ово је Хелп-у прва сарадња са општином Мионица и на надамо се да ће бити почетак једне дугорочне и успешне сарадње на обострано задовољство. У оквиру овог пројекта у општини Мионица предвиђено је 20 грантова за микро и мала предузећа и предузетнике који подразумевају донације у виду опреме и материјала, као и пакет пословних и стручних обука конципираних према потребама корисника и менторе који ће пратити њиховог пословање – изјавила је овом приликом директорка Хелпа у Србији, Александра Бркић.
Пројекат "Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана", укупне вредности 2.975.000 евра, уз донаторску подршку немачке владе Хелп реализује од априла 2017. године до краја децембра 2018. године. Вредност дела активности у Србији, за шест градова и општина и три установе за извршење кривичних санкција, износи 1.078.904 евра. Компонента економског оснаживања кроз подршку доходовним активностима у Србији реализује се у Лесковцу, Нишу, Пироту, Сврљигу, Медвеђи и Мионици.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту