8,82 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ДЕЦУ ИЗ МИОНИЦЕ

vrtic6

Председник општине Мионица Бобан Јанковић потписао је уговор о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике са министарком без портфеља задуженом за демографију и популациону политику Славицом Ђукић Дејановић. Укупан износ пројекта је 8,82 милиона динара, од чека је министарство обезбедило 6,17 милиона динара, а општина Мионица 2,65 милиона динара.

vrtic1

Општина Мионица је по овом пројекту добила средства за реконструкцију, односно опремање и осавремењивање кухиње ПУ „Невен“, набавку путничког минибуса, као и активности и едукације намењене подршци родитељима, будућим родитељима и другима који учествују у одгајању детета.

vrtic2

Када су у питању популациона политика и побољшање демографских параметара јако је важно да сви заједно радимо на овоме као друштво. Влада Републике Србије је 2016. године основала Савет за популациону политику чије су мере евидентно имале позитиван ефекат. И на локалном нивоу ми пратимо ове мере посвећујући пажњу како новорођенчадима, тако и деци предшколског и школског узраста. Овај новац ће бити заиста корисно утрошен имајући у виду чињеницу да кухиња Предшколске установе „Невен“ није реконструисана и опремана још од 1981. године када је она опслуживала три пута мање деце него данас. Поред овога, набавком путничког минибуса сва деца из 36 села мионичке општине стичу подједнаке услове да се укључе у све програме наших установа. – рекао је председник општине Бобан Јанковић.

vrtic4

Јавном позиву које је расписао Кабинет министра без портфеља у циљу подршке одрживом демографском развоју јединица локалне самоуправе у Републици Србији, одазвало се укупно 122 градова и општина, док је новац добило укупно 85 локалних самоуправа. Ово је трећа година за редом да држава додељује градовима и општинама бесповратна средства за пројекте подршке породицама и мере популационе политике. За ову намену је у 2019. години издвојено 650 милиона динара, што је 150 милиона више него прошле године.

vrtic3

Општина Мионица води бригу о свим својим суграђанима и спроводи позитивне мере популационе политике кроз различите програме и пројекте који се реализују у протеклих неколико година. Брига о новорођенчадима подразумева доделу једнократне помоћи породиљама, поделу бесплатних ауто седишта, а од почетка 2019. године и поделу бесплатних колица за бебе. Ученици школског и предшколског узраста укључени су у бројне бесплатне програме који се на иницијативу председника општине Мионица реализују посредством Општинског центра за образовање и развоју, те су тако на располагању школице и курсеви страних језика, школе глуме, плеса, фотографије, као и бројне друге радионице и едукације. Општина Мионица поред овога обезбеђује и бесплатан превоз за све ученике, бесплатне књиге за ђаке прваке, бесплатан вртић за треће дете, ако и наградна путовања за најбоље ученике.

vrtic5

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту