БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА МИОНИЧКЕ ПРВАКЕ

 vestzasajtbesplatneknjigezaprvake1

Општина Мионица ће трећу годину за редом обезбедити бесплатне комплете уџбеника свим првацима са територије ове општине. Ова одлука је донета на предлог председника општине Мионица Бобана Јанковића.

- Једна од мера популационе политике коју спроводи наша општина поред једнократне помоћи за породиље, бесплатних аутоседишта и колица за новорођенчад, ако и многих других активности које имају за циљ повећање наталитета и спречавање миграције је свакако и дар за све наше прваке у виду бесплатних уџбеника. На овај начин ћемо пожелети срећан полазак у школу овим малишанима, али и барем мало растеретити кућни буџет родитељима првака. – рекао је Јанковић.

Општина Мионица ће обезбедити 79 комплета уџбеника, док 15 малишана добија бесплатне књиге од Министарства просвете, науке и технолошког развоја као треће дете или социјално угрожена категорија.

vestzasajtbesplatneknjigezaprvake3

У школске клупе ове године ће на територији мионичке општине по први пут сести укупно 94 првака, од чега 72 првака креће у основну школу ''Милан Ракић'' у Мионици, а 22 првака у школу ''Војвода Живојин Мишић'' у Рајковићу.

vestzasajtbesplatneknjigezaprvake4

Поред набавке уџбеника за прваке, обезбеђени су бесплатан превоза ученика, бесплатан улазак на базене Спортског центра „Мионица“ за основце током летње сезоне и наградна путовања за најбоље ученике. Овим и многим другим активностима мионичка локална самоуправа активно спроводи пројекат унапређења услова образовања.

vestzasajtbesplatneknjigezaprvake2

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту