ПОБЕДНИЦИМА ''СВЕТОСАВСКОГ КОНКУРСА'' УРУЧЕНЕ ВРЕДНЕ НАГРАДЕ

thumb 2017 01 2718

Поводом школске славе Светог Саве у петак су на свечаности у Средњој школи ''Мионица'' проглашени победници ''Светосавског конкурса'', који је ова образовна установа организовала по трећи пут. Теме конкурса биле су ''Светлости ми душа хоће...'', Свети Сава на путу љубави, помирења и праштања'', ''Какве су ти мисли, такав ти је живот'' и ''Путовање Светог Саве-Путује без пута и пут се за њим рађа''. Овогодишња новина је био избор за најлепши ликовни рад у техници по избору на тему Светосавља.Проглашење победника конкурса је обављено након ломљења славског колача, пригодног уметничког програма средњошколаца и обраћања директорке Средње школе ''Мионица'' Катарине Чарапић'', а награде је уручио председник општине Мионица.

2017 01 2756
- ''Светосавски конкурс'' је одлична прилика да покажете своје знање, труд и залагање. Поносни смо на ваше успехе и спремни да их подржимо и наградимо. Већ годинама награђујемо најбоље ученике бесплатним летовањима и путовањима, прошле године смо новчано наградили две ученице Средње школе ''Мионица'' које су освојиле треће место на такмичењу у у куварству Хрватској и спремни смо да то и даље чинимо, а ви само треба да нам дате разлоге за то. Међутим, важно нам је и да останете у општини Мионица, да можемо заједнички да је градимо и унапређујемо, јер желимо да она постане најлепше место за живот -Мионица коју волимо.Зато смо обезбедили да у следећој генерацији ученика, који буду уписали средњу школу у Мионици, три најбоља ученика смера кувар и три најбоља ученика смера конобар, добију посао у Хотелу „Врујци“. Три најбоља ученика смера туристички техничар, такође ће добити посао на нивоу Општине, а два најбоља ученика ће добити стипендију за даље школовање-рекао је овом приликом председник општине Мионица Бобан Јанковић.

2017 01 2763
Захваљујући бројним донаторима, победнике овогодишњег конкурса су дочекале вредне награде. Добитници прве награде за литерарни рад Лидија Павловић (конкуренција основаца) и Иван Живановић (средњошколци), као и Ана Тодорић за најбољи ликовни рад су награђени таблетима, другопласиране Јована Коларевић (основци) и Драгица Милошевић (средњошколци) су добиле по електронску таблу за писање и цртање, док су МП3 плејери припали трећепласиранима Бојани Андрић код основаца и Маријани Ковачевић код средњошколаца. Такође, специјална новчана награда је уручена средњошколки Тамари Марковић.

thumb 2017 01 2778

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту