fbpx

 

Чаробан свет читања

У оквиру дечије недеље библиотеку су посетили предшколци вртића ,, Невен“ и ученици нижих разреда Основне школе,, Милан Ракић“.

Приликом посете, предшколцима и ученицима смо објаснили значај и рад Библиотеке, на који начин се постаје члан и како се позајмљују књиге. Причали смо како се књиге чувају и уводе у чаробни свет читања. Одељење за децу пружа најмлађим читаоцима велики избор сликовница, књига, школске лектире, енциклопедија.

Малишани су овом приликом прегледали сликовнице и дечје енциклопедије. Такође, рекли смо им да имају могућност да бесплатно постану чланови библиотеке.

Прошле године започета је акција ,, Путујући ранац“, која је имала позитиван ефекат.Деца су показала велико интересовање. Данас смо презентовали ученицима нижих разреда Основне школе ,, Милан Ракић“ ,, Путујући ранац“. Циљ ове акције је да приближимо деци и родитељима како књигу, тако и библиотеку и да подстакнемо дружење деце и родитеља, кроз заједничко читање и разговор о прочитаном . Такође, овом акцијом повећавамо интересовање за читање код деце чиме се подстиче и развој креативности. Подржавамо и комуникацију у породици усмерену ка књизи, укључивањем родитеља у рад. На овај начин популарише се концепт позајмљивања и враћања и стиче се одговорност. Пружа се подршка развоју говора, развијању маште. Остварује се сарадња и веза на релацији БИБЛИОТЕКА-ВРТИЋ-ШКОЛА-ПОРОДИЦА.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...