НА ПОЗОРНИЦИ ПОД ЛИПОМ ДР НЕЛЕ КАРАЈЛИЋ ПРЕДСТАВИО КЊИГУ ''ФАЈРОНТ У САРАЈЕВУ''

Познати српски и југословенски музичар, композитор, глумац, режисер и писац Ненад Јанковић, познатији по надимку др Неле Карајлић у друштву књижевника Вула Журића је у суботу у Ткачком двору Загорке Стојановић у Ракаримана ''Позорници под липом'' представио своју књигу „Фајронт у Сарајеву“.

Др Неле Карајлић је духовито, а у исто време са сетом, искрено и неодољиво причао о распаду Југославије, о одрастању и сазревању у Титовом времену, о животу након Сарајева, старењу и срчаном удару који га је подстакао да размишља о пролазности и напише књигу која је, иако је у првом наврату била планирана да постане биографија, постала прича о једном времену, судбини једне државе, града и народа.

Никада се прича са др Нелетом не може свести на једну тему, тако је било и овај пут. Причао је он са публиком о „Забрањеном пушењу“, „Топ листи надреалиста“, а и о данашњем времену, проблемима комуникације у савременом друштву, Европској унији и новом фајронту.

На „Позорници под липом“ у дворишту Загорке Стојановић очекује нас велики број културних догађаја током лета. За 16. јулнајављено је гостовање глумице Неле Михаиловић, а 30 јула ће глумац Петар Божовић говоритибеседе владике Николаја.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту