МИОНИЦА БИЛА ГРАД ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ ''КРОЗ СРБИЈУ''

Наступили возачи из 24 земље
Победник ''мионичке етапе'' Аргентинац Перез

Žuta majca za Mionicu. Kraj prve etape biciklističke trke "Kroz Srbiju". Vidimo se sutra na startu druge etape u Banji Vrujci. #mionica #mionicakojuvolim

Posted by Boban Janković on Friday, June 8, 2018

Мионица је од 7. до 9. јуна била центар бициклистичког спорта као град домаћин традиционалне 58. по реду Међународне трке ''Кроз Србију''. Старт и циљ прве етапе дуге 159 километара био је у петак у Мишићевој вароши, а друга је у суботу стартовала из Бање Врујци у којој је током прва два дана био смештен бициклистички караван.

Прва етапа је стартовала из центра Мионице, одакле је славни војвода Живојин Мишић кренуо у победу у Колубарској бици. Знак за почетак трке дао је први човек мионичке општине Бобан Јанковић, а након велике борбе у узбудљивом финишу први кроз циљ је прошао Аргентинац Николас Херман Тивани Перез из италијанске екипе ''Тремиђани'' у времену 3:53:05. Он је ''за гуму'' побегао најближем пратиоцу Јуџину Собалу из белоруског ''Минск сајклинг тима'', а на треће место подијума попео се Кристијан Раилеану из ''Торку Шекерспора''. Треба истаћи да је Перез ''жуту мајицу'' освојену на етапи воженој у Мионици успео да сачува све до циља на врху Авале и постане победник у генералном пласману 58. Међународне трке ''Кроз Србију''. Од репрезентативаца Србије најближи подијуму био је Душан Калаба, кога је пех у самом финишу и пад после контакта са једним италијанским возачем коштао пласмана и трећег места у Мионици.

Mionica varoš biciklizma! Start 58. međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju". #mionica #mionicakojuvolim

Posted by Boban Janković on Friday, June 8, 2018

Увод у трку елитне категорије, на којој је наступило 150 возача из 24 земље света и чак 13 националних шампиона, била је промо- манифестација ''Почни на два точка'' коју је 7. јуна Бициклистички савез Србије у сарадњи са општином Мионица организовао у циљу промоције бициклизма и физичке активности међу најмлађом популацијом. Учествовали су мионички малишани из вртића ''Невен'' и ученици нижих разреда основних школа са подручја општине. Најуспешнијима у тркама гуралица и такмичења у савладавању полигона припале су вредне награде. Исте вечери је одржана церемонија свечаног отварања где су на Тргу војводе Мишића представљене екипе и возачи, уз обраћање првог човека Бициклистичког савеза Србије Бранка Бановића.

Start druge etape 58. međunarodne trke "Kroz Srbiju" iz naše prelepe Banje Vrujci. #mionica #mionicakojuvolim #banjavrujci #vidisrbiju

Posted by Boban Janković on Saturday, June 9, 2018

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту