ОПШТИНИ МИОНИЦА 4 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ ФОНДА ЗА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

На конкурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе општина Мионица је добила 4 милиона динара за пројекат доградње и завршетка радова на помоћном објекту Културног центра Мионица. Објекат површине 400 м2 садржаће шминкерницу, гардеробу, оставу за реквизите, салу за пробе и вежбе фолклора, котларницу и мокре чворове. Наиме, доградња овог помоћног објекта започета је у новембру 2017. године када је за грађевинске радове уложено 4,05 милиона динара које је за ову намену определило Министарство културе и информисања на конкурсу „Градови у фокусу“.

dogradnja kc

Подршку из Фонда за локалне самоуправе Министарства државне управе и локалне самоуправе за реализацију пројеката ове године поред мионице добило је још 58 општина и градова Србије.

Фонд за локалне самоуправе смо ове године увећали 32 пута, тако да је 320 милиона динара значајна подршка општинама за сређивање инфраструктуре, повећање ефикасности самих управа и боље пружање услуга грађанима, али и организацији културних спортских, туристичких и других манифестација које су од посебног значаја за ове средине - рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.
Он је додао да је циљ овог програма да се помогне локалним самоуправама у пословима који су њихова изворна надлежност, а да им је подршка потребна говори и чињеница да је 120 локалних самоуправа пријавило 171 пројекат.

dogradnja kc mionica

Из Фонда за локалне самоуправе биће финансирана реализација три врсте пројеката, па ће 33 локалних самоуправа добити више од 262 милиона динара за инфрструктурне радове на образовним, спортским и културним објектима, као и радови на комуналној инфраструктури, јавним парковима и расвети. Затим, 18 општина и градова добиће више од 48 милиона динара за набавку савремених информационих технологија које ће омогућити увођење е-Управе и боље пружање услуга грађанима и привреди, док ће са више од 10 милиона динара бити подржано осам локалних самоуправа у организацији културних, спортских и туристичких манифестација.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту