ПОВОДОМ ДАНА ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Разноврсни програми

 

Међународни Дан планете Земље 22. април, који се у циљу скретања пажње на значај очувања природе различитим манифестацијама прославља широм света, обележен је јуче и у Мионици. Организатори програма Основна школа ''Милан Ракић'' и Друштво учитеља Мионица су отишли и корак даље, па ће се активности поводом обележавања Дана планете Земље одвијати током читаве седмице.

Програм је започео шетњом центром Мионице под паролом ''Сат без аутомобилског дима'' у којој су се предшколцима, основцима, средњошколцима, васпитачима и наставницима, придружили и родитељи са малом децом и други суграђани. Шетња се завршила на Тргу војводе Живојина Мишића, где су најмлађи учесници наставили дружење уз хитове дечје музике. У поподневним сатима је одржано такмичење основаца виших разреда у спретности и познавању саобраћаја на полигону за бициклисте, док ће данас у мионичкој основној школи бити организован округли сто на тему ''Сачувајмо планету'' уз учешће службеника овдашње општинске управе који се баве заштитом животне средине и такмичења основаца од првог до четвртог разреда у традиционалним играма наших предака као што су надвлачење конпца, скакање у џаку и друге.

Поводом Дана планете Земље ће до краја недеље бити одржана и еко-приредба, акција уређења школских дворишта, елиминациони и финални квиз знања из екологије, а програм ће затворити велика eко-журка.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту