ПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ОБНОВИ РАЈКОВАЧКЕ ШКОЛЕ

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић је данас посетио Основну школу ''Војвода Живојин Мишић'' у Рајковићу, поводом почетка радова на санацији и адаптацији ове образовне установе. Премијера су дочекали председник општине Мионица Бобан Јанковић са руководством локалне самоуправе, наставно и ваннаставно особље Школе на челу са директорком Олгом Петровић, рајковачки ђаци, као и многобројни житељи мионичког краја. Заједно са премијером Србије, рајковачку школу су овом приликом посетили и министри просвете и спорта Срђан Вербић и Вања Удовичић и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

 

"Поносан сам што смо решили да обновимо све школе у Србији, зато што свако дете са села, свако дете из Рајковића, Крчмара или из било којег другог места мионичког краја има право на модерно образовање и на једнака наставна средства и учила као и деца у центру Београда. Наша је обавеза да створимо једнаку шансу за ту децу, да могу да буду најбољи, да могу да направе велике резултате у животу, да имају добар посао, да пристојно зарађују и издржавају своје породице. Мали број људи је веровао да ћемо икада кренути у ову акцију, а мени неће бити тешко да обиђем сваку школу у Србији док не будем видео да свако наше дете има и чисту учионицу и чисту таблу и чисте тоалете и да наши учитељи и наставници раде у неупоредиво пристојнијим условима. Знам да не живите лако и знам да вам не тече мед и млеко, али такође знам да заједно и уједињени можемо да променимо места у којима живимо. Вама и вашим породицама желим много доброг здравља и успеха, уверен да можемо да променимо изглед наше земље и да пре свега утичемо на бољу будућност наше деце, а то је важније од свега." поручио је између осталог у свом обраћању премијер Вучић.

Пројектом обнове зграде рајковачке школе коју похађа преко 240 ученика је предвиђена зaмена дела кровног покривача, подова, столaрије, изрaда термофaсaде и опремање три кaбинетa, кaко би децa конaчно похађала и кaбинетску нaстaву, будући да је у школској згради око 200 квaдрaтних метара неискоришћеног просторa. Школa ће тaкође добити модерне сaнитaрне чворове, плaнирaнa је и изгрaдњa просторијa зa нaстaву физичког васпитања и вaншколске aктивности, док ће наставно особље добити нове кaнцелaрије. Вредност радова које финансира Канцеларија за јавна улагања из средстава Фонда солидарности Европске уиније је око 25, 87 милиона динара без ПДВ-а,  извођач је грађевинско предузеће ''Компресор ИНГ'' из Ваљева, а рок за извођење је 60 дана.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту