Министар пољопривреде посетио Мионицу

img 0916

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић је у понедељак посетио Мионицу. Недимовић је најпре на састанку са председником Привременог органа мионичке општине Бобаном Јанковићем разговарао о подстицајним мерама ресорног министарства, могућностима сарадње са локалном самоуправом и потенцијалима општине Мионица у области пољопривреде, а затим обишао пољопривредне произвођаче у Осеченици, Мратишићу и Буковцу. Министар је приликом сусрета са овдашњим пољопривредницима представио могућности добијања средстава из ИПАРД програма Европске уније, између осталог и за набавку трактора и остале механизације, нагласивши да je ће буџет за пољопривреду за 2018. годину бити увећан у односу на 2017. за 11, 8 процената.

img 0882

Према речима председника Привременог органа општине Мионица Бобана Јанковића, пољопривреда је један од главних стратешких праваца Општине, пре свега због чињенице да је доминантна привредна грана на овом подручју и да представља значајан сегмент економске и социјалне структуре.

Општина Мионица је у овој години издвојила значајна средства за осигурање стрних жита за све пољопривредне произвођаче, као и за противградну заштиту и санацију атарских путева. Започели смо инвестициони пројекат за оживљавање производње малина на територији општине Мионица у којем ће локална самоуправа узети учешће у едукацији произвођача и суфинансирању куповине садница. Такође, завршено је анкетирање домаћинстава која се баве пољопривредмом и у току је израда адекватне базе података, као и рејонизација, а започета је и израда Стратегије развоја пољопривреде на територији Општине-истакао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту