КОНСТИТУИСАНА ОПШТИНСКА ВЛАСТ

Бобан Јанковић поново изабран за председника Општине

Скупштина општине Мионица је јуче, на својој првој седници у новом сазиву, за председника Општине изабрала Бобана Јанковића (СНС) из Села Мионице. Јанковић је тако по други пут изабран на најважнију општинску функцију коју је обављао од јануара 2015. до октобра 2017. године. За заменика председника Општине изабран је Милован Лекић (СНС) из Радобића, који је исту функцију обављао и у претходном сазиву локалног парламента.

konstitutivna6

Трудићемо се да сваком грађанину изађемо у сусрет и да сви буду равноправни пред државним органима. Нама предстоје велики послови у наредном периоду и сигуран сам да ће подршка коју смо добили од грађана бити оправдана. Она нас и обавезује додатно да још више радимо на побољшању квалитета живота, да све своје задатке на време испуњавамо, да радимо у складу са законом. А ви поштовани одборници сте прави представници народа и поштено сте заслужили ваше функције кроз рад и труд на терену, јер се само радом и трудом може добити поверење народа. То поверење које смо добили нас додатно обавезује да наставимо да радимо и градимо још бржим темпом- рекао је између осталог у свом обраћању са скупштинске говорнице председник општине Мионица Бобан Јанковић.

konstitutivna4

На овој седници је на предлог првог човека мионичке општине изабрано и 5 чланова Општинског већа. То су Ивана Живковић, Драган Ђошић, Драган Гавриловић, Слободан Ковачевић и Никола Половина.
Првој седници локалног парламента је претходила конститутивна, на којој су верификовани одборнички мандати свих 39 одборника Скупштине. Мандати су верификовани за 28 одборника са листе ''Александар Вучић – Срспка напредна странка, која у локалном парламенту чини убедљиву већину, за 6 одборника са листе ''Ивица Дачић -Социјалистичка Партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС)-Драган Марковић Палма-Српска радикална странка (СРС)-Др Војислав Шешељ'' и за 5 одборника са листе ''Демократска странка Мионица-Милан Гавриловић Ћићован''. Пре потврђивања мандата, заменица председника Изборне комисије општине Мионица Весна Радовановић је поднела извештај о спроведеним ванредним локалним изборима, а потом је вољом одборничке већине за председника Скупштине општине изабран Мирослав Ђурић (СНС) из Толића. За његовог заменика изабран је Бранко Шутуљић (СНС) из Мионице, а на функцију секретара је постављен Југослав Милић из Мионице.

konstitutivna2

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту