ОД ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ НОВОГ САДА СТИГЛО 50 КЊИГА НА РОМСКОМ ЈЕЗИКУ

8

Настављена је сарадња Основне школе ''Милан Ракић'' Мионица са Градском библиотеком у Новом Саду, која је недавно послала 50 примерака књига на ромском језику за школску библиотеку издвојеног одељења у Горњој Топлици. Књиге су намењене ромској деци из ове школе, која ће кроз изборни предмет - ромски језик са елементима националне културе користити добијене књиге.

Наиме, Градска библиотека у Новом Саду од 2009. године има библиотечки огранак у новосадском насељу Шангај, са књижним фондом на ромском језику, по чему су јединствена библиотека у Републици Србији, па чак и у региону. Пошто на ромском језику нема пуно књига, настојали су да сакупе све доступне наслове. Библиотечки огранак носи име Трифуна Димића, књижевника и ромолога.

Сарадња новосадске установе културе и мионичке основне школе је започела прошле године када је у организацији Градске организације Црвеног крста и Градске библиотеке из Новог Сада, Библиотеке Матице српске, Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, Елетротехничке школе ''Михајло Пупин'' из Новог Сада, Издавачког предузећа ''Школска књига'' и Издавачке куће ''Прометеј'' из Новог Сада, прикупљено 1.250 књига за школску библиотеку издвојеног одељења Основне школе ''Милан Ракић'' у Горњој Топлици.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту