Помоћ за пет породица избеглих лица на територији општине Мионица

Председник општине Мионица Бобан Јанковић потписао је данас уговоре са пет породица избеглих лица о економском оснаживању кроз доходовне активности у максималном износу до 200.000 динара. Пројектом пружања помоћи за економско оснаживање породичних домаћинстава избеглицама на територији општине Мионица који реализује Комесеријат за избегле и миграције Републике Србије уз учешће општине Мионица обезбеђено је око милион динара. Комисија за избор породица избеглих лица на подручју општине Мионица је након спровођења поступка објављивања Јавног позива утврдила коначну листу корисника, на основу које је помоћ добило пет породица избеглих лица.

downloads1 65

Помоћ у максималном износу до 200.000 динара додељена је, на основу прописаних услова, породицама избеглица које имају боравиште, односно пребилавиште на територији општине Мионица, а неопходно им је економско оснаживање. Реч је о једнократној и бесповратној помоћи у виду робе и материјала за обављање пољоприврдне делатности, сточарства, занатске или услужне делатности.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић честитао је корисницима средстава за економско оснаживање и пожелео им дуг и успешан рад и напоменуо да је ова локална самоуправа до сада предузела бројне активности у циљу унапређења положаја и квалитета живота избеглих и интерно расељених лица.

До сада смо реализовали пројекте побољшања услова становања породица интерно расељених и избеглих лица кроз куповину и адаптацију сеоских домаћинстава или помоћи у виду грађевинског материјала, као и куповину робе или материјала. Када је реч о економском оснаживању избеглих лица ово није први пут да обезбеђујемо пољопривредне прикључне машине, пластенике, столарски алат или опрему за друге делатности која ће у великој мери олакшати рад и омогућити побољшање економског статуса породице – истакао је Јанковић напоменувши да ће и у наредном периоду наставити са овим и сличним активностима јер верује да економско оснаживање даје позитивне резултате и обезбеђује егзистенцију и сигурну будућност овим категоријама становништва.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту