ДЕЛЕГАЦИЈА БРАТСКЕ ОПШТИНЕ ДЗЕРЖИНСКА ОБЛАСТ ИЗ РУСИЈЕ У ПОСЕТИ МИОНИЦИ

Делегација Дзержинске области, руске општине у региону Калуга са којом је општина Мионица јула прошле године потписала Споразум о братимљењу, боравила је од 15. до 17. маја у званичној посети Мионици. Осмочлану руску делегацију предводио је први човек Дзержинске области Андреј Пичугин, а гости су након састанка са челницима овдашње локалне самоуправе, у пратњи председника мионичке општине Бобана Јанковића и његових сарадника посетили привредне субјекте, фабрике ''ФИМА'' и ''Емка'' у Мионици, фабрике воде ''ВОДАВОДА'' у Бањи Врујци и ''Миони'' у Кључу, као и Млекару ''Качаревић'' и фарму млечних крава Стојадина Читаковића у Горњем Мушићу. Организован је и обилазак Ваљева, Бање Врујци и музејског комплекса родне куће војводе Живојина Мишића у Струганику. У част гостију из Русије у среду је у великој сали Културног центра одржано Вече руско-српског пријатељства уз учешће глумаца Народног позоришта из Београда Иване Жигон и Лепомира Ивковића и чланова певачког друштва ''Србски православни појци'' из Београда и ''Студија М'' из Ваљева. Истовремено, у Галерији Културног центра је приказана изложбена поставка слика руских уметника са недавно одржане ликовне колоније ''Колут Мандић'' у Бањи Јунаковић код Апатина. Последњег дана боравка чланови руске делегације су имали радни састанак са представницима управе и привредницима Колубарског округа и обишли погон ''Агранеле'' у Шушеоци.

Одлични односи Русије и Србије, који су додатно унапређени недавном посетом председника Вучића Русији и присуствовањем прослави Дана победе, додатно нас подстичу да интензивно развијамо сарадњу Мионице и Дзержинске области. Следећи корак је повезивање читавог Колубарског округа са општинама и градовима из региона Калуга на обострану корист- изјавио је председник мионичке општине Бобан Јанковић након радног састанка начелника Колубарског округа Горана Миливојевића, представника Регионалне привредне коморе Ваљево, Града Ваљева, општина Мионица, Лајковац, Љиг и Осечина и привредника ваљевског краја са делегацијом Дзержинске области.

 

Јанковић је такође нагласио да је на састанку договорена иницијатива за формирање мешовитог руско-српског предузећа која ће бити упућена Влади Србије.

У име наше делегације посебну захвалност на дочеку, гостопримству и љубазности упућујем председнику Бобану Јанковићу, званичницима и грађанима братске општине Мионица са којом ћемо наставити да унапређујемо сарадњу, али планирамо и сарадњу са целим Колубарским округом чија ће делегација бити гост званичника региона Калуга-рекао је овом приликом први човек Дзержинске области Андреј Пичугин.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту