ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ “СЛОБОДНА ЗОНА” ОД 4. ДО 8. ЈУНА У МИОНИЦИ

untitled

Филмски фестивал “Слободна зона” и овог пролећа традиоционално организује своју турнеју по Србији. Публика у Мионици имаће прилику да од 4. до 8. јуна бесплатно погледа пет филмова са Фестивалског програма “Слободна зона”, одржаног у новембру прошле године у Београду, Новом Саду и Нишу.

“Слободну зону” у Мионици отвориће документарни мјузикл „Дан ослобођења“, који приказује чувени контроверзни наступ рок групе Лаибацх у Северној Кореји, “последњој комунистичкој диктатури света”.
Затим следи филм који је постао хит европских фестивала 2017. године и који је на „Слободној Зони“ освојио Награду публике, документарни филм „Чавела“, о љубавници Фриде Кало и вечитој инспирацији Педра Алмодовара, који је на Берлиналу запамћен по вишеминутним овацијама после филма.

На програм ће се наћи и филм „Ћамбра“ награђен на фестивалу у Кану. Овај узбудљиви филм прати 14-годишњака који живи у малој Ромској заједници и чија авантура почиње након што му брат нестане.
Мионичка публика имаће прилику да погледа и играни филм „Црвени пас: прави плави“ о пријатељству и авантури дечака и једног олињалог пса који постаје аустралијска легенда.

Пети филм на репертоару биће документарац „500 година“ који приказује епску причу која је довела Гватемалу до одлучујуће тачке у њеној историји. Филм је рађен из перспективе већинске староседелачке популације Маја приказујући тешкоће с којима се борба за правду суочава.

Филмски фестивал “Слободна зона” основан је 2005. године са идејом да се кроз популаризацију ангажоване кинематографије, која није део уобичајеног биоскопског репертоара, отвори простор за промоцију, промишљање и разумевање актуелних друштвених појава и проблема у свету, земљи и региону.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту