У ЧЕТВРТАК ПОЧИЊЕ БИЦИКЛИСТИЧКА ''ТРКА КРОЗ СРБИЈУ''-МИОНИЦА ПРВУ ПУТ ГРАД ДОМАЋИН

Првог дана биће одржана промо-манифестација ''Почни на два точка''

trka kroz srbiju predstavljanje

promo plakat biciklisticke trke kroz srbiju
Мионица је први пут град домаћин Традиционалне међународне бициклистичке трке ''Кроз Србију'', која почиње у четвртак промо-манифестацијом ''Почни на два точка'' у циљу промоције бициклизма и физичке активности међу најмлађом популацијом. Промо манифестација ''Почни на два точка'' у којој учествују мионички малишани узраста до 5 година, почиње у 18 часова и одвијаће се на Тргу војводе Мишића и у градском парку.
Иначе, званичан почетак међународне бициклистичке трке ''Кроз Србију'' је у петак 8. јуна када ће се возити три круга у укупној дужини од 159 километара са стартом и циљем у Улици војводе Мишића у центру Мионице. Према званичној сатници, од 13 часова је предвиђено представљање екипа, церемонија свечаног отварања је у 13.40, а трка ће кренути у 14 часова. Следећег дана је на програму етапа Бања Врујци-Пожаревац преко Тополе у дужини од 157 километара.

- За нас је велика част што смо део организационог тима најстарије бициклистичке трке на Балкану. Потрудили смо се да будемо добри домаћини врхунским спортистима, али и да наше туристичке потенцијале представимо у најбољем светлу. Укључили смо се у активности Бициклистичког савеза Србије на омасовљењу и популаризацији овог лепог спорта и недавно организовали школицу бициклизма и едукативне радионице. Том приликом су нам у гостима били генерални секретар БСС Саша Гајичић и селектор наше бициклистичке репрезентације, четвороструки учесник Олимпијских игара Иван Стевић. Желимо да Мионица постане варош бициклизма. Мионички крај има прелепе пределе, идеалне за бициклистички спорт које ћемо организовањем овако важног догађаја промовисати у пуном сјају - нагласио је први човек мионичке општине Бобан Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту