СКУПШТИНА ОПШТИНЕ УСВОЈИЛА ЗАВРШНИ РАЧУН БУЏЕТА ЗА 2017. ГОДИНУ

Донете и Одлуке о ребалансу буџета за 2018. годину, о локалним комуналним таксама, јавним паркиралиштима, такси превозу...

20181

Одборници Скупштине општине Мионица су на седници одржаној 13. јуна донели Одлуку о завршном консолидованом рачуну буџета општине Мионица за 2017. годину. Предлог је образложила Кристина Чарапић, руководилац Одељења за буџет и финансије Општинске управе, нагласивши да у прошлој години укупно остварени текући приходи, примања и пренета средства износе 636,82 милиона динара, текући расходи и издаци 496,9 милиона динара, а да остварени суфицит од 139.92 милиона динара представљају средства намењена за завршетак Спортске хале у Мионици и која су пренета за коришћење у текућој години. На овој седници је донета и Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине за 2018. годину који износи 848,66 милиона динара. Пре тога, општински парламент је потврдио мандат новом одборнику са листе ''Александар Вучић-Српска напредна странка'' Милану Ранковићу из Мионице.

 

 

Скупштина је у даљем раду донела Одлуку о локалним комуналним таксама којом се утврђују обвезници, висина, олакшице рокови и начини плаћања, затим о јавним паркиралиштима којом се утврђују услови и начини организовања послова у обављању ове комуналне делатности, као и о такси превозу на територији мионичке општине. Одлуком о јавним паркиралиштима, послове уређења, одржавања, управљања и коришћења јавних паркиралишта на територији Општине обављаће ЈКП ''Водовод Мионица'' или друго правно лице којем Скупштина општине Мионица повери вршење тих послова. Одлука ће се примењивати 90 дана од дана њеног ступања на снагу, за које време су надлежни орган и вршилац комуналне делатности дужни да обезбеде потребне услове за примену.Што се Одлуке о такси превозу тиче, такси превозници који на дан ступања Одлуке обављају такси превоз дужни су да најкасније до краја ове године ускладе своје пословање са њеним одредбама. Такође, Општинско веће ће у складу са Законом о саобраћајно-техничким условима донети Програм о оптималном организовању такси превоза на територији општине Мионица којим се одређује потребан број такси стајалишта и оптималан број такси возача.

На овој седници су између осталог донети и Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2018. годину и Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2018. годину. Планирани приход по основу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине износи 10,3 милиона динара, а највећи износ средстава планира се за реконструкцију водоводне мреже са заменом азбестног цевовода (4,5 милиона динара), као и за уређење парковских површина (1,2 милиона). Програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2018. годину предвиђена је предрачунска вредност улагања од 12,98 милиона динара, од чега се учешће Општине планира у износу од 7,45 милиона, а Министарства пољопривреде у износу од 5,53 милиона динара.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту