ОПШТИНА МИОНИЦА ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА ''КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ'' ЗА НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈУ ОПШТИНУ РЕГИОНА

Признање уручено председнику Јанковићу

 nagrada urucena predsedniku opstine bobanu jankovicu

Општина Мионица је добитник овогодишњег признања ''Капетан Миша Анастасијевић'' као најперспективнија локална самоуправа на подручју Колубарског и Мачванског округа. Признање је испред локалне самопуправе данас примио председник општине Мионица Бобан Јанковић на свечаности одржаној у Пољопривредној школи у Ваљеву.

Награда ''Капетан Миша Анастасијевић'' је веома значајна за општину Мионица и представља подстрек за будуће активности и рад који су усмерени ка остваривању интереса наших грађана. Ово је доказ да идемо у правом смеру, да оно што радимо има позитиван ефекат и велики подстицај да наставимо даље, још јачим темпом, како би изградили Мионицу, отварали нова радна места и подигли квалитет живота. Свакако да тај посао није ни мало лак, али захваљујући подршци Александра Вучића и Владе Републике Србије успели смо да истрајемо у својим намерама. – рекао је Јанковић.

Он је додао да је у последње три године Мионица једно велико градилиште, да се завршавају капитални пројекти који су деценијама чекали незавршени, као што је хала спортова, граде се мостови, путеви, цевоводи, креће се у реконструкцију школа, улаже у културу, образовање и спорт.

То су све фактори који су утицали да баш Мионица добије епитет најперспективније локалне самоуправе, а сигуран сам да ћемо га у наредном периоду још више оправдати – истакао је први човек мионичке општине.

Награде ''Капетан Миша Анастасијевић'' за привредно и друштвено стваралаштво додељене су у 18 категорија за подручје Колубарског и Мачванског округа. Признање које носи име Капетана Мише Анастасијевића, угледног српског трговца и великог добротвора из 19. века састоји се од плакете и златника са ликом капетана-уметнички рад академског вајара Љубише Манчића из Београда, а додељује се од 2000. године у оквиру пројекта ''Пут ка врху'' чији су носиоци новосадска Агенција ''Медија инвент'' и универзитети у Новом Саду и Београду уз помоћ привредних комора у Србији.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту