МИОНИЦА МЕЂУ ШАМПИОНИМА ЛОКАЛНОГ РАЗВОЈА

У оквиру заједничког пројекта Националне алијансе за локални економски развој НАЛЕД, Развојне агенције Србије, Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Радио телевизије Србије на националној конференцији “Шампиони локалног развоја” признање у категорији "Сервис грађана" добила је општина Мионица, поред града Шапца.

downloads1

На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића општина Мионица основала је Центар за неформално образовање и развој грађана који обезбеђује бесплатне курсеве и обуке за младе и незапослене чиме је заслужила титулу вицешампиона у категорији “Сервис грађана”. Бобану Јанковићу признање је уручио министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

На конкурс „Шампиони локалног развоја 2018/19“ пријавиле су се 33 општине и градова са 42 пријаве у 5 категорија. Конкурсна комисија је изабрала пет шампиона и пет вицешампиона, који су реформама локалне администрације и применом нових модела и приступа у раду значајно унапредили квалитет живота у локалној заједници и ниво услуга према грађанима, привукли нове инвестиције, успоставили партнерски однос и сарадњу са постојећом привредом, подстакли предузетништво и развој локалне економије.

Признања су додељена и у категоријама "Сервис грађана", "Привлачење инвестиција", “Подршка привреди”, "Ефикасна управа" и "Промоција туризма и културе" а међу њима су се, поред општине Мионица, нашли Шабац, Ниш, Врање, Стара Пазова, Бечеј, Врњачка Бања, Лозница и Крушевац.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту