ОДРЖАН ДРУГИ АУТО-РЕЛИ ''МИОНИЦА''

Славио Никола Јовић

Скоро дупло већи број посада у односу на претходну годину

Никола Јовић са сувозачем Браниславом Јовићем је у свом ''пежоу 206 RC'' славио на другом по реду ауто релију ''Мионица 2018'' одржаном у петак и суботу у Мишићевој вароши и околини под покровитељством општине Мионица и у организацији београдског клуба ''AK FАМ ММ Power''. Јовић који вози за ''XM Racing team'' je најбрже извезao 200,16 километара дугу стазу са девет брзинских испита, оставивши иза себе у генералном пласману посаде Лука Которчевић-Дејан Пејић (''AK FAM MM Power'') у ''пежоу 106'' и Дејан Крчевинац-Милош Маријановић (''ASK Rid sport'') у ''рено клиу''.

reli1

Мионички рели који се бодује за национални шампионат Србије, Отворено првенство Србије и Куп Србије обележиле су беспоштедне борбе конкурената на брзинским испитима. Услед кварова на мотору и излетања због лоших временских прилика и воде на путевима, срећом без последица по возаче и сувозаче, од 23 посаде на старту до циља је стигло 15 посада. Због квара на мотору трку је пре времена завршио један од фаворита Ваљевац Жељко Милутиновић. Још један конкурент за највиши пласман Ненад Вићентић је излетео са стазе, а најтеже је било посади Ђанлука Роко-Јован Исаиловић који су на претпоследњем брзинском испиту као водећи у генералном пласману проклизали са мокрог асфалта и остали без пехара и бодова. Што се тиче пласмана у класи, победу је у класи V однео другопласирани у генералном пласману Крчевинац, Јовић је тријумфу у генералном пласману додао и победу у класи IV испред Горана Рабасовића у ''цитроену C2R2'', Которчевићу је припао пехар за најбољег у класи II испред Никитовића у возилу ''поло'', док je у класи ''југића'' победио Иван Обрадовић испред Ваљевца Матије Стојанца којем су Мионичани очекивано пружили највећу подршку због чињенице да се поред аутомобилизма успешно бави и фудбалом бранећи боје овдашњег фудбалског клуба ''Рибница''.

reli2

На другом мионичком релију су наступиле 23 посаде, скоро дупло више него претходне (13), што најбоље говори о квалитету организације релија за који су учесници и овог пута имали само речи хвале. Занимљиво је да су најбројније на релију биле комшије из Ваљева чији је клуб ''ASU Avako Reli tim'' наступио са седам посада. Међу такмичарима се нашла и посада клуба ''AK Загорје'' из Хрватске Марио Бан-Никол Баричевић, тако да је мионички рели имао међународни карактер. Цео догађај је као и прошле године био распоређен у два дана. У петак је организован церемонијални старт из центра Мионице са Трга војводе Мишића. Рели је одржан у суботу, а такмичење је завршено исте вечери церемонијом проглашења победника на платоу испред зграде општине Мионица, где је пехаре уручио председник Општине Бобан Јанковић.

reli3

Мионица је прошле године први пут била домаћини једног оваквог спектакла у области аутомобилизма. За нашу локалну самоуправу као покровитеља релија је велико признање што је овогодишње такмичење привукло још веће интересовање учесника и љубитеља аутомобилског спорта. Очигледно је да су ови прелепи предели и изазовни терени магнет за релисте, јер ове године смо имали скоро дупло више пријављених учесника. Очекујем да ће у сезонама које долазе манифестација све више добијати на значају и расти, што ће имати утицај на развој аутомобилизма и спорта уопште, али и туризма – истакао је овом приликом Јанковић.

reli6 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту