КАРАТИСТИ ''МИОНИЦЕ'' ЗАВРШИЛИ СЕЗОНУ

karate kamp morava 1

Поново оборен рекорд по броју освојених медаља

Мионички каратисти су у свакој од последње три сезоне обарали клупски рекорд по броју медаља, а тако је било и у управо завршеној у којој је поново оборен рекорд. Под вођством тренера Драгана Туфегџића, Јелене Туфегџић и Мирослава Васиљевића на 16 такмичења Мионичани су такмичећи се само у катама појединачно и екипно освојили чак 146 медаља, 51 златну, 49 сребрних и 46 бронзаних. Највише одличја каратисти Мионице су освојили у комшијском Ваљеву (27), где су окићени и пехаром за најуспешнији клуб у генералном пласману. Ипак, оно што овој такмичарској сезони даје праву драж јесу медаље освојене на најбитнијим домаћим такмичењима. На првенству Србије Никола Секулић је освојио злато и бронзу, а Јован Белошевић и Ђурђа Ракић бронзане медаље. На купу Србије Никола Секулић, Јован Белошевић и Анђела Марковић су освојили бронзе. Поред тога, Никола Секулић је освојио златну, а Јован Белошевић и Јана Поповић сребрне медаље на престижном ''Златном појасу'', док је на ''Београдском победнику'' Тања Станојевић освојила злато и бронзу, Никола Секулић, Јован Белошевић, Јана Поповић и Анђела Марковић сребра, а Ђурђа Ракић бронзу.

Најуспешнији такмичари у минулој сезони су били Никола Секулић са 16 освојених медаља (8 златних, 4 сребрне и 4 бронзане), Јана Поповић са 10 (6 златних, 3 сребрне и 1 бронзана), Јован Белошевић са 11 медаља (5 златних, 4 сребрне и 2 бронзане), Хелена Павловић са 7 медаља (4 златне, 1 сребрна и 2 бронзане) и Тања Станојевић са 8 освојених медаља (3 златне, 4 сребрне и 1 бронзана).

Никола Секулић лидер тима

Десетогодишњи Никола Секулић је ове сезоне по други пут постао првак државе! Иако пионир, Никола је већ сада један од најуспешнијих такмичара које је овај клуб икад изнедрио и израстао је у правог лидера клуба. Као и пре две сезоне Секулић се на Првенству Србије окитио златом у свом нивоу и бронзом у апсолутном ниву, обревши се на победничком постољу на свим најбитнијим такмичењима на којима су Мионичани учествовали.

stanojevic jevtovic i savic

Троје каратиста положило за браон појас на кампу ''Морава 2018''

Дванаесторо каратиста ''Мионице'' је у периоду од 10. до 16. јула, учествовало на кампу ''Морава 2018'' за перспективне каратисте. Камп је одржан у спортском комплексу ''Младост'' у Чачку где су учеснике тренирали национални карате тренери, а ''Мионицу'' су представљали Никола Секулић, Анђелија и Сара Јевтовић, Хелена Павловић, Јован Белошевић, Јана и Мина Поповић, Милица Мијаиловић, Тања Станојевић, Анђела Марковић, Тијана Цмиљанић и Катарина Савић. Сара Јевтовић, Тања Станојевић и Катарина Савић су том приликом положиле за предмајсторска звања- браон појас, 1. КYU, на полагању којим је руководио председник Карате федерације Србије и носилац црног појаса 8. DAN Славољуб Пипер.

За учеснике кампа организован је и карате турнир ''Морава – 2018'' на којем су се златом окитили Никола Секулић (пионир, плави појас), Хелена Павловић (пионирка, зелени појас), Јован Белошевић (нада, зелени појас) и Мина Поповић (јуниорка, апсолутни ниво). Сребрне су биле Јана Поповић (нада, плави појас), Тања Станојевић (кадеткиња, апсолутни ниво) и Катарина Савић (млађа сениорка, апсолутни ниво). Бронзу су освојиле Анђелија Јевтовић (пионирка, плави појас), Милица Мијаиловић (нада, плави појас) и Тијана Цмиљанић (јуниорка, апсолутни ниво).

Припеме за предстојећу сезону

Тренажни процес у КК ''Мионица'' биће настављен почетком нове школске године. Изузетак су чланови такмичарске екипе који ће у првој половини августа започети физичке припреме за нову сезону. Из Карате клуба ''Мионица'' позивају сву заинтересовану децу која желе да тренирају овај спорт да се од септембра месеца прикључе тренинзима клуба.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту