ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ У МИОНИЦИ

glava

Прве недеље августа почели су радови на изградњи вишепородичне стамбене зграде у улици Ратка Петровића у Мионици, намењене збрињавању избеглих лица у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у Србији – Потпројекат пет.

zgrada za izbeglice1

Рок за изградњу стамбеног објекта бруто површине 492,15 квадратних метара, са 16 станова је тристотине календарских дана. Радове изводе предузећа „Грађевинар“ Уб и „Греда“ Ваљево. Процењена вредност изградње 40 милиона и 500 хиљада динара.

zgrada za izbeglice2

Општина Мионица је обезбедила локацију за изградњу објекта и инфраструктуру, док се сама изградња објекта финансира у оквиру Регионални програм стамбеног збрињавања.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске,. Циљ је обезбеђивање трајног стамбеног решења за све породице избеглих лица којима није решено стамбено питање у Републици Србији, а немају где да се врате у земљи свог порекла. Реч је о стамбеном збрињавању избеглица које су напустиле ратом захваћена подручја на просторима бивше Југославије у периоду од 1991-1995. године, и уточиште нашле у Србији.

1 projekat arhitekture graficki deo potpisano page 010 1 projekat arhitekture graficki deo potpisano page 011

Регионални стамбени програм се финансира из донаторских средстава којима управља Развојна банка Савета Европе, уз подршку међународне заједнице, укључујући ЕУ, САД, ОЕБС, Високи комесаријат УН за изјеглице. Остали донатори су Немачка, Италија, Норвешка, Швајцарска, Данска, Турска, Луксембург, Кипар, Румунија, Чешка, Словачка и Мађарска. 

glava1

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту