У МИОНИЦИ ПОЧЕЛА ПОДЕЛА ПЕНЗИОНЕРСКИХ КАРТИЦА

img 9383

У просторијама Услужног центра општине Мионица данас је почела расподела пензионерских картица свим пензионерима на територији општине Мионица. Мионичким пензионерима прве картице је уручио председник општине Бобан Јанковић у присуству директора Фонда ПИО - филијала Ваљево Љубише Дамњановића.

img 9377

- Ми смо одговорна општина која своје пензионере гледа са великом пажњом. Помоћу ове картице пензионери ће остваривати бројне бенефите, као што су попусти у свим установа које је основала општина Мионица, то су Културни центар, Установа за физичку културу и Туристичка организација Мионица која је већ организовала бесплатне излете за наше пензионере. То је свакако само почетак, ми ћемо покренути иницијативу да све компаније које послују на територији наше општине дају одређене попусте за наше пензионере. – истакао је Јанковић.

POČELA PODELA PENZIONERSKIH KARTICA

Penzioneri iz Mionice od danas mogu da preuzimaju svoje prenzionerske kartice sredom od 8:00 do 15:00 časova u prostorijama Uslužnog centra opštine Mionica, šalter broj 6. Penzioneri će ubuduće moći da dokažu svoj status koristeći upravo ove kartice kao zvaničan dokument Fonda PIO, a uz to da ostvare određenе benefite i popuste. #mionica #mionicakojuvolim

Posted by Boban Janković on Wednesday, August 29, 2018

Директора Фонда ПИО - филијала Ваљево Љубиша Дамњановић појаснио је пензионерима какве бенефите ће имати употребом ове картице.

img 9391

 

Ово што данас радимо је симболичан почетак поделе пензионерских картица иза које стоје Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, а у тренду је са европским кретањима и Европском унијом. Ова картица важи уз личну карту и служи као потврда статус пензионера, а уз то пружа могућност остваривања одређених погодности и попуста. – рекао је Дамњановић и захвалио се руководству општине Мионица које је уступило шалтер у просторијама Услужног центра општине Мионица, где ће пензионери своје картиће моћи да преузму средом од 8:00 до 15:00 часова.

 

img 9405

Пензионерске картице су израђене за све мионичке пензионере који су право на пензију остварили у Републици Србији у складу са Правилником о пензијској картици. Пензионери ће убудуће моћи да докажу свој статус користећи управо ове картице као званичан документ Фонда ПИО, а уз то и да остваре одређених бенефите и попусте.

img 9397

img 9414 img 9355

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту