ОДРЖАН „МАЛИ САЈАМ СПОРТА“ У МИОНИЦИ

У организацији Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и Спортског савеза општине Мионица уз подршку локалне самоуправе данас је у Мионици по први пут одржан „Мали сајам спорта“. Ова манифестација има за циљ промоцију спорта и подстицање на професионално и рекреативно бављење спортом.

img 0899

У Хали спортова Мионица окупили су се спортисти из шеснасет клубова са територије општине Мионица како би демонстрирали своје умеће и способности основцима и средњошколцима, као и свим заинтересованим грађанима.

Свечаном отварању „Малог сајма спорта“ присуствовали су државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, председник спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Савеза Горан Маринковић, и председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Сајам је отворио златни олимпијац у рвању и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Држава Србија улаже пуно у развој спорта и спортске инфраструктуре како би се створили најбољи услови за тренирање и такмичење спортиста. Деца су нешто најлепше што се може видети на оваквим манифестацијама, јер су она будућност српског спорта. - рекао је Штефанек и поручио најмлађим спортистима да ће им бити обезбеђени најбољи услови за бављење спортом, а на њима је да то оправдају неком од медаља на наредним такмичењима.

Ова манифестација има за циљ промоцију здравог начина живота, као и подстицање младих да се баве спортом, кроз презентовање спортова и спортских клубова на територији наше општине. Овом акцијом желимо да заинтересујемо да почну да се баве спортом. Спорт је најбољи начин да наша деца правило расту и развијају се, и да своје време потроше на прави и квалитетан начин. Зато спорт треба да постане њихова свакодневица. – рекао је овом приликом председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Отварању Малог сајма спорта у Мионици присуствовао је и генерални секретар Спортског савеза Србије, Зоран Маринковић који је похвалио општину Мионица у организацији овог догађаја, што је према његовим речима прави погодак имајући у виду велики број деце која су посетила Сајам. Маринковић је додао да се одавде манифестација сели у Нови Пазар 26. септембра, након чега следе и други градови: Крушевац, Краљево и Врање.

DA SPORT POSTANE SVAKODNEVICA Promocija sportа i zdravog načina života danas u Mionici! „Mali sajam sporta“ održava se...

Posted by Boban Janković on Friday, September 21, 2018

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту