ЛИКОВНА КОЛОНИЈА "РИБНИЦА" ПРИВУКЛА ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ

  img 1248

У Галерији Културног центра Мионица ове суботе је отворена изложба слика Међународне ликовне колоније „Рибница“. Прва ликовна колонија „Рибница“ окупила је 18 уметника из Русије, Литваније, Словеније и Србије који су у прелепим мионичким пределима уживали и стварали од 16. до 23. септембра. Колонију је организовао Културни центар Мионица у сарадњи са оснивачем познате Међународне уметничке колоније ''Колут Мандић'' из Бање Јунаковић коме је припала част да отвори изложбу.

img 1248

Захваљујем се свим уметницима који су учествовали у ликовној колонији „Рибница“ и максимално се трудили да осликају квалитетна дела која ће оставити у Мионици. Предиван град, предивна природа, гостопримство, све су то разлози зашто су многи од ових уметника пожелели да се видимо на истом месту и наредне године. Надам се да ће ова дивна међународна колонија следеће године окупити значајна имена ликовне сцене Србије и окружења – рекао је Милош Мандић приликом отварања изложбе.

img 1248

Према речима самих учесника, изузетни природни предели и богата историја мионичког краја подстакла је њихов стваралачки импулс и инспирацију. На ликовној колонији су учествовали: Наталија Баженова (Химки, Русија), Драгослав Вишекрунa (Нови Сад, Србија), Јуриј Иветкo (Москва, Русија), Горан Јовановић (Књажевац, Србија), Дамјан Мартиновић (Сремска Митровица, Србија), Предраг Милошевић (Београд, Србија), Југослав Оцокољић (Београд, Србија), Ана Ремигa (Химки, Русија), Светлана Рудјагинa (Химки, Русија), Милан Сташевић (Београд, Србија), Тијана Сташевић (Београд, Србија), Веснa Сташевић (Београд, Србија), Томислав Сухесцки (Вршац, Србија), Љуба Хахонинa (Љубљана, Словенија), Сергеја Хахонинa (Љубљана, Словенија), Евалдас Шеметулскис (Литванија, Виљнус), Шандор Шлајф (Ветерник, Србија) и Зоја Шубинa (Санкт Петербург, Русија).

img 1248
Изложба радова биће отворена до краја октобра у Галерији Културног центра у Мионици.

img 1248

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту