ТЕРАПИЈСКИ ЦЕНТАР ЗА МУЛТИПЛУ СКЛЕРОЗУ УСКОРО У БАЊИ ВРУЈЦИ

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и мајор војске САД - Канцеларија за билатералне односе Дерил Г. Шкот потписали су данас уговор о изградњи терапијског центра за мултиплу склерозу у Бањи Врујци. Наиме, Канцеларија за сарадњу у области одбране при Амбасади САД (УСЕУЦОМ) у намери да помогне општини Мионица у унапређењу својих капацитета, пружиће хуманитарну помоћ финансирањем изградње терапијског центра за особе оболеле од мултипла склерозе.

downloads1 77
Објекат бруто површине 600 метара квадратних поседоваће 10 смештајних јединица са укупно 20 лежаја и затвореним базеном, док ће се терапије за оболеле од овог тешког хроничног обољења централног нервног система пружати у постојећој здравственој станици.


- У свету, ова непредвидива болест је дијагностикована код 2,5 милиона људи, док се тај број у Србији креће око 6-7 хиљада. Адекватна терапија је битан аспект живота оболелих од мултипле склерозе и ускоро ће бити доступна у Бањи Врујци. Планирано је да објекат у коме ће се вршити услуге смештаја, неге и лечења особа оболелих од мултипле склерозе буде изграђен у центру Бање Врујци, на локацији поред здравствене станице. Центар чија је процењена вредност нешто мање од 48 милиона динара биће опремљен у складу са потребама пацијената, а здравствена станица ће након изградње објекта прерасти у рехабилитациони центар.- рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту