ПОЧЕЛА ДРУГА ФАЗА ДОГРАДЊЕ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА МИОНИЦА

Ове недеље је почела друга фаза радова на доградњи Културног центра Мионица која подразумева зидарске, подополагачке, керамичке, лимарске и изолатерске радове, као и постављање водоводних, канализационих и електричних инсталација. Помоћни објекат са три етаже садржаће шминкерницу, гардеробу, оставу за реквизите, енергетску собу, салу за пробе и вежбе фолклора, котларницу и мокре чворове.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је почетак радова.

Доградња помоћних просторија Културног центра Мионица почела је још 2008. године али је због недостатка финансијских средстава прекинута. Након реконструкције велике сале Културног центра јавила се потреба за помоћним простријама. До сада је уложено 4,28 милиона динара за прву фазу проширења објекта Културног центра, а за другу фазу Министарство државне управе и локалне самоуправе из Фонда за локалне самоуправе обезбедило је 4 милиона динара, док ће наша општина учествовати у финансирању радова са 4,5 милиона динара. – рекао је први човек мионичке општине.

Јанковић је додао да ће након завршетка доградње Културног центра на више од 400 метара квадратних бити обезбеђени бољи и функционалнији услови за припрему и реализацију различитих програма.

Доградња овог помоћног објекта започета је у новембру 2017. године када се на терену налазио објекат изграђен само до завршне плоче сутерена. За завршетак грађевинских и грађевинско занатских радова уложено је 4,28 милиона динара које је за ову намену определило Министарство културе и информисања на конкурсу „Градови у фокусу“.

Другу фазу радова укупне вредности 8,5 милиона динара изводи „Градња Коп“ из Лајковца, а рок за завршетак радова је седамдесет каледнарских дана од увођења у посао.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту