ЗАВРШЕН ВОДОВОД ЗА ПЕТ МИОНИЧКИХ СЕЛА

Завршена је изградња водоводне мреже за пет мионичких села чије је снабдевање планирано са регионалног водозахвата Стубо-Ровни. Цевовод у дужини од 13,3 километара и резервоари ''Бела Стена'' у Шушеоци, ''Вис'' у Ђурђевцу и ''Јакшинац'' у Санковићу, као и црпне станице ''Шушеока'' и ''Ђурђевац'' снабдеваће водом села Шушеока, Ђурђевац, Санковић, Клашнић и део Радобића.

Захваљујући средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима у износу од 80,4 милиона динара успели смо да реализујемо пројекат који је од великог значаја за Мионицу. Прикључењем ове водоводне мреже на извод у Лукавцу, наша општина ће добити воду са акумилације Стубо-Ровни чиме ће се решити дугогодишњи проблем водоснабдевања за око 1200 становника ових пет села. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.


Према Јанковићевим речима, општина Мионица има могућност снабдевања водом са акумулације Стубо-Ровни са још једне локације, извода Светлак у Табановићу са кога је планирано водоснабдевање села: Табановић, Вировац, Наномир, Доњи и Горњи Мушић, Маљевић, Вртиглав и село Мионица, чиме ће се постићи стабилно водоснабдевање читаве општине.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту