У МИОНИЦИ ОДРЖАНА ЦЕНТРАЛНА СВЕЧАНОСТ ЗА КОЛУБАРСКИ ОКРУГ ПОВОДОМ ЗАВРШЕТКА КАМПАЊЕ ОКТОБАР МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ

mesec zdrave ishrane10

Централна завршна свечаност за Колубарски округ поводом овогодишње кампање Октобар месец правилне исхране уз слоган ''Правилна исхрана-улагање у будућност'' и Светског дана хране, одржана је јуче у великој сали Културног центра Мионица.

mesec zdrave ishrane1

Домаћин овогодишње свечаности био је Дом здравља Мионица, а присутне је испред носиоца реализације кампање на подручју Општине, Патронажне службе мионичке здравствене установе, поздравила главна сестра Бранка Грујић. Уследио је лепо осмишљен музичко-драмски програм у којем су виђење значаја правилне исхране из угла детета на духовит начин дали малишани из Предшколске установе ''Невен'' из Мионице, а након тога су гости из убског Вртића презентовали пројекат ''Азбука добрих навика'' који реализују уз помоћ Фондације ''Новак Ђоковић'' у циљу пружања подршке у раном развоју деце кроз рад на усвајању здравих навика у исхрани. Такође, педијатар мионичког Дома здравља докторка Александра Живковић је дала низ практичних савета о томе како побољшати квалитет исхране најмлађе популације.

mesec zdrave ishrane17

Свечаност је завршена уручивањем захвалница установама-партнерима у обележавању Месеца правилне исхране и награда предшколцима и основцима за најбоље радове на традиционалном ликовном и литерарном конкурсу поводом Светског дана хране у оквиру кампање Октобар месец правилне исхране, коју је на подручју Колубарског округа организовао Завод за јавно здравље Ваљево. У конкуренцији ликовних радова прву награду код предшколаца је освојио Угљеша Јоловић из Креативне радионице ''Пинокио'' из Ваљева, код основаца Лазар Перић (нижи разреди) и Лука Перић (виши разреди) из ОШ ''Миле Дубљевић из Лајковца, док је прва специјална награда припала Јелени Лацмановић из исте школе. Када су групне награде у питању, првонаграђени у овој категорији били су малишани из средње васпитне групе ПУ ''Лане'' из Осечине, док је специјална награда припала млађој васпитној групи ПУ ''Каја'' из Љига. Прву награду за литерарни рад освојио је Јован Рајовић из ОШ ''Нада Пурић'' Ваљево, а специјална награда припала је старијој васпитној групи ПУ ''Лане из Осечине. Од ученика мионичких школа на ликовном конкурсу су награђени ученица трећег разреда (ОШ ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић) Исидора Петровић којој је припала друга награда у свом узрасту и Алекса Марковић из ОШ ''Милан Ракић'' Мионица којем је припала друга специјална награда у конкуренцији ученика виших разреда, а на литерарном трећу награду је освојила ученица другог разреда рајковачке основне школе Александра Шујдовић.

mesec zdrave ishrane5

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту