ЈЕДНОКРАТНА НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА ИЗБЕГЛЕ И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНЕ

Општина Мионица у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије наставља да помаже избеглим и интерно расељеним лицима која су свој дом пронашла на територији мионичке општине. Данас је за 15 социјално угрожених породицама избеглих и интерно расељених лица уплаћена једнократна новчана помоћ у износу од по 15 хиљада динара коју је обезбедио Комесаријат за избеглице и миграције.

mionica grb veliki komesarijat za izbeglice srbija

Пројекат помоћи избеглим и интерно расељеним лицима се на територији општине Мионица спроводи кроз различите програме и индивидуалне помоћи које имају за циљ побољшање квалитета живота ове категорије становништва. Почетком новембра најугроженијим породицама избеглих и интерно расељених лица подељени су хуманитарни пакети, а од почетка године реализовани су и пројекти једнократне и бесповратне помоћи у виду робе и материјала у циљу економског оснаживања кроз доходовне активности, као и пројекат бесплатне праве помоћи која је на располагању у просторијама Општинске управе Мионица.

Поред овога, до сада су спроведени различити програми побољшања услова становања породица избеглих и интерно расељених лица кроз куповину сеоских домаћинстава са окућницом, затим решавање стамбених питања кроз закуп или откуп стамбених јединица, као и расподела пакета грађевинског материјала. Свакако највећи пројекат ове врсте је изградња вишепородичне стамбене зграде површине 492 метра квадратна, у улици Ратка Петровића у Мионици намењене збрињавању избеглих лица у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у Србији за чију је изградњу посредством Комесаријата за избелице обезбедила Развојна банка Савета Европе.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту