МИОНИЦА ДОМАЋИН ЕТАПЕ НА ТРЦИ “КРОЗ СРБИЈУ” 2019. ГОДИНЕ

Плакета за најбоље стартно место етапе на 58. трци “Кроз Србију”

20181

Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије уручио је председнику општине Мионица Бобану Јанковићу плакету којом је Мионица званично проглашена за набоље стартно место етапе на овогодишњој 58. међународној бициклистичкој трци “Кроз Србију” која је вожена у јуну.

Општина Мионица је постала препознатљиво место на мапи светског бициклизма, наравно ништа од тога не би било без подршке Бициклистичког савеза Србије који заиста одлично ради свој посао и на најбољи начин промовише бициклизам. Први пут у историји наше општине, Мионица је била домаћин једног оваквог спортског такмичења, чиме су Мионичани веома поносни. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Јанковић је истакао да је након данашњег састанака са челницима Бициклистичког савеза Србије сасвим сигурно да ће се ова сарадња наставити.

- У плану је да се 2019. године одржи још једна таква трка, када ће Мионица дочекати бициклистички караван који ће проћи кроз нашу земљу и на најбољи начин промовисати не само Мионицу, већ и читаву Србију.- додао је председник мионичке општине.

Бранко Бановић председник Бициклистичког савеза Србије напомиње да су сви такмичари са 58. међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“ понели прелепе успомене из наше земље, поготово из Мионице, где је одржан најбољи старт етапе током овогодишњег надметања.

Мионица ће наредне 2019. године, други пут за редом, бити домаћин етапе током 59. међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“. Планирано је да најпрестижнија трка Југоисточне Европе која ће се возити кроз нашу земљу од 5. до 9. јуна 2019. године крене из Прибоја.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту